Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στη Νίσυρο

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS 2018 -Νίσυρος, 19 Ιουνίου – 2 Ιουλίου -Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου / Mediterranean Film Institute (MIK / MFI) μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά. Έχοντας λάβει αιτήσεις από 101 projects και 179 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 35 χώρες, επέλεξε 45 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, 5 σενάρια τηλεοπτικών σειρών καθώς και 5 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσα τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20 Έλληνες και Κύπριοι κινηματογραφιστές με 9 έργα υπό ανάπτυξη.

Νέα δράση:

Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Τα τηλεοπτικά projects θα αναπτυχθούν υπό την καθοδήγηση των Gabor Krigler (ΗΒΟ Europe, Script Development Executive) και Michel Sabbe (από τη βελγική τηλεόραση RTBF).

Η έναρξη του νέου προγράμματος συνοδεύεται από μια αξιοσημείωτη επιτυχία για την εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά: ο Αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών Dan Attias (www.danattias.com), γνωστός για τη δουλειά του στις σειρές THE WIRE, TRUE DETECTIVE, HOMELAND, SOPRANOS, LOST, SIX FEET UNDER, KILLING (και πολλές άλλες), θα ταξιδέψει στην Νίσυρο ως εκλεκτός προσκεκλημένος του προγράμματος. Εκεί, από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα συμβουλεύει τους συμμετέχοντες στο νέο τμήμα των τηλεοπτικών σειρών. Την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, θα δώσει ένα masterclass στο Ζωσιμοπούλειο κληροδότημα (Μανδράκι Νισύρου).

Το ΜΙΚ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Νισύρου, τον Δήμο Ρόδου και το ΕΚΟΜΕ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Λένα Ράμμου

6932-731605

Σύμβουλος Ανάπτυξης Ινστιτούτου

rammou@mfi.gr

www.mfi.gr

Facebook: Mediterranean Film Institute

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...