Το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία - Του Γιάννη Παρασκευά

ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
Πολύ τράβηξε το παραμύθι, «τα παιδία παίζει» θα έλεγαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, η γιαγιά μου θα τους έλεγε «όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει», όλοι οι άλλοι Φώφη μου την δουλειά τους κάνουν, το τι δουλειά κάνεις εσύ κανένας δεν μπορεί να καταλάβει.
Τι πιο απλό Πρόεδρε μου να πεις σε όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους «άντε παιδιά μου,το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία», η ενασχόληση με την πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και δεν ταιριάζει σε γυρολόγους.
Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να γίνει κατανοητό ότι αυτό το κατασκεύασμα (συμπαράταξη το ονομάζεις) δεν έχει καμία τύχη και καμία προοπτική.
Δημοσκοπικό μπουμ περίμενες και με δυσκολία φτάνει το συνοθύλευμα των συμπραττόντων στο 6 τοις εκατό και όσο περνά ο καιρός και αυτό το μικρό ποσοστόθα μειώνεται.
Αυτός είναι άραγες ο πραγματικός στόχος της προσπάθειας; Τους 17 βουλευτές να τους κάνεις 20; Και ύστερα τι;
Το τι συμβαίνει γύρω μας φαίνεται ότι ούτε μας αγγίζει,ούτε το καταλαβαίνουμε.
Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι όλη αυτή η πορεία και η μάταιη προσπάθεια εξαϋλώνει τον δικό σου πολιτικό φορέα το ΠΑΣΟΚ και ότι του αφαιρεί την δυναμική που του απέμεινε;
Πιστεύεις άραγες ότι όλοι αυτοί που τριγυρίζουν και σου πιπιλούν τα αυτιά για την συμπαράταξη έχουν κάτι να προσφέρουν εκτός από την υπερφίαλη ματαιοδοξία τους ότι είναι πολιτικοί παράγοντες όλκης;
Δεν σε προβληματίζει το γεγονός πως όλοι οι αποκαλούμενοι «συστημικοί», οι λεγόμενοι «οργανικοί διανοούμενοι», οι εκφραστές του οικονομικού κατεστημένου και τα άλλα κόμματα έχουν στο στόχαστρο τους τον ΑΝΔΡΕΑ και το δήθεν παλιό ΠΑΣΟΚ;
Η μάνα μου(ο θεός να την συγχωρεί) μου έλεγε, μην στεναχωριέσαι γιε μου, οι άνθρωποι τα καρποφόρα δένδρα πετροβολούν, τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν Πρόεδρε μου πετροβολώντας τα πουρνάρια.
Έξυπνος άνθρωπος είναι αυτός που αναγνωρίζει με ειλικρίνεια το λάθος του, κάνει την αυτοκριτική του, σιωπηλά η φωναχτά και αλλάζει ρότα.
Το να σκουντουφλάς με πείσμα πάνω στα ντουβάρια δεν φαντάζομαι να περιμένεις ότι θα ανοίξεις τρύπα στον τοίχο,ένα είναι βέβαιο θα σπάσεις το κεφάλι σου.
Τι πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί, στη χαρτορίχτρα που πήγα μου τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι, «φτερό στον άνεμο θα γίνει όλη αυτή η παράταιρη μάζωξη, θα βγάλουν τα μάτια τους για τις καρέκλες και αυτή που τώρα είναι Πρόεδρος θα ψάχνει και την καρέκλα της και το κόμμα που την έκανε Πρόεδρο του»
Όλοι αυτοί που μιλούν ακατάπαυστα χωρίς να ξέρουν τι λένε,στο βάθος όμως του μυαλού τους ένα πράγμα έχουν, «να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, για να μεγαλώσει το μπόι τους».
Φαντάζομαι πως δεν πείστηκες από όλους αυτούς τους «παρακεντέδες» ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το όνομα ΠΑΣΟΚ,τα σύμβολα του και ο Ιδρυτής του.
Πριν από καιρό σε μια παρόμοια επιστολή σου έγραφα ότι είχες την μοναδική ευκαιρία να γίνεις η Πρόεδρος της «νέας ΑΛΛΑΓΗΣ», δεν με άκουσες και υιοθέτησε τον όρο της νέας ΑΛΛΑΓΗΣ ο φίλος μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ.
Οι λέξεις όπως σίγουρα το ξέρεις αποκτούν νόημα και βάρος ανάλογα με το περιεχόμενο που τους δίνεις.
Ποιο είναι Πρόεδρε μου το περιεχόμενο της πολιτικής σου πρότασης;
Εθνική ΕΛΛΑΔΟΣ,Εθνική συνεννόηση, σώσιμο της Πατρίδας,αυτά λες εδώ και πολύ καιρό, το σώσιμο της πατρίδας το λένε όλοι, την συνεννόηση και αυτήν την πιπιλίζουν, μια απορία έχω Πρόεδρε μου, να σωθεί η χώρα σύμφωνοι, αλλά για ποιους;
Πιστεύεις ότι το σώσιμο που προτείνουν οι δανειστές, το σώσιμο των Τραπεζιτών,το σώσιμο του Μητσοτάκη έχει τίποτα κοινό με τη σωτηρία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας που όσο περνά ο καιρός βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο βούρκο της μιζέριας και της κατάθλιψης;
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πες καθαρά για ποιους και πως το σώσιμο,προβάλλεις το εργαλείο, την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,κουβέντα δεν λες για το αντικείμενο της εργασίας.
Ο φορέας Πρόεδρε μου υπάρχει, είναι το ΠΑΣΟΚ, (με τις αναγκαίες δομικές αλλαγές του),το αξιακό σύστημα υπάρχει, ναι, είναι οι τέσσερις παλιές μας αρχές πιο επίκαιρες από οποιαδήποτε άλλη περίοδο,η κοινωνική αντίστοιχη είναι δεδομένη, κουράγιο και θάρρος χρειάζεται να βγεις μπροστά και να δώσεις μερικά ψήγματα ελπίδας στον κόσμο.
Ο έχων ώταακούεινακουέτω.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
13/6/2017

TopStoryImage: 

TopStoryGallery: 

Share