Το κατώφλι του Λευκού Οίκου περνά στις 8 Αυγούστου ο Αντ.Σαμαράς

Την Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί στις 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα

συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου ο πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

» Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα -τις (δύο χώρες) συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO- και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

» Ο πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα (θεμάτων) αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της διατλαντικής εμπορικής και επενδυτικής εταιρικής σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας.»

Στις 25 Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στη διάρκεια της τελετής που γίνεται κάθε χρόνο στο Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. .

Newsroom ΔΟΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...