Το ετήσιο μνημόσυνο του Σωκράτη Φανουράκη στη Χάλκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Αθήνα, 7 Ιουλίου 2015

Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Ιουλίου στη Χάλκη, το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Σωκράτη Φανουράκη,  γνωστού για την κοινωφελή του δράση και ευεργέτη του νησιού. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Αντιπρόεδρος Κοσμάς Σφυρίου, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος στη Χάλκη Βαγγέλης Ηλιάδης, καθώς και μέλη της οικογένειας του εγκαινίασαν εξάλλου το νέο κύκλο του προγράμματος περίθαλψης  του Ιδρύματος στη Χάλκη με την πρόσληψη και εγκατάσταση ειδικής νοσηλεύτριας που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στο αίσθημα ασφάλειας των ηλικιωμένων κατοίκων του ακριτικού νησιού.  

Ο Σωκράτης Φανουράκης δημιούργησε το ομώνυμο φιλανθρωπικό Ίδρυμα προς τιμήν του αδελφού του, Λοχαγού Διογένη Φανουράκη ο οποίος έχασε ηρωικά τη ζωή του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αντιστεκόμενος στη γενέτειρά του για να σώσει τους συμπατριώτες του από τα γερμανικά αντίποινα. Διοίκησε και καθοδήγησε ο ίδιος το Ίδρυμα κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κω ( όπου είχε αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δράση στον τουριστικό τομέα). Σύμφωνα με το καταστατικό του, το ΙΛΦ παρέχει υποτροφίες σε νέους από την Κω και τη Χάλκη, οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και παράλληλα φροντίζει για την περίθαλψη ανήμπορων συμπατριωτών μας, της τρίτης ηλικίας, στα δύο νησιά.

Μετά τον θάνατό του, το Διοικητικό Συμβούλιο που ο ίδιος όρισε από τους συνεργάτες του, συνεχίζει ως νόμιμος θεματοφύλακας της μνήμης του Σωκράτη Φανουράκη το κοινωφελές έργο του στα δύο νησιά. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια δόθηκαν πάνω από 50  υποτροφίες σε νέους φοιτητές από τη Κω και τη Χάλκη, ενώ παράλληλα λειτουργεί στα δύο νησιά το πρόγραμμα περίθαλψης δεκάδων άπορων ατόμων της τρίτης ηλικίας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...