ΣΥΡΙΖΑ: Με σχεδόν 400 θέσεις εκπαιδευτικών κενών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 240 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, o κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι είναι επιτυχημένος;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Νέοι και νέες, γονείς, εκπαιδευτικοί,
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου εύχεται σε όλους μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά. Εύχεται σε κάθε μαθητή να επιτύχει τους ξεχωριστούς του στόχους και στους δασκάλους και τους καθηγητές να καταφέρουν να υπερβούν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση των  μνημονίων και να συνεισφέρουν δημιουργικά στην εκπαίδευση των μαθητών.
Ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι η τελευταία χρονιά που οι εκπαιδευτικοί θα διώκονται και θα βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, να είναι η τελευταία χρονιά που τα σχολεία θα έχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό υλικό. Ευχόμαστε για τελευταία φορά να υπάρχουν τάξεις στις οποίες θα σαρδελοποιούνται 30 μαθητές ανά τμήμα.
Μπορούμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα σχολείο με μαθήματα που τα απαιτεί ή ίδια η ζωή και όχι οι ανάγκες της αγοράς. Ένα σχολείο που θα μαθαίνει δημιουργικά και δεν θα εξετάζει εξοντωτικά. Μια διδασκαλία που σέβεται την προσωπικότητα και το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού και δεν το κακομεταχειρίζεται με ύλη και βιβλία που δεν αντιστοιχούν στην ηλικία του. Ένα σχολικό πρόγραμμα που συνδυάζει αρμονικά την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, που αναζητά την ομορφιά στην τέχνη και στη δημιουργία, και πλάθει πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, σέβονται τον συμπολίτη, προστατεύουν το περιβάλλον, αγωνίζονται για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών, χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
Ο Υπουργός Παιδείας που επισκέπτεται την περιοχή μας είχε δηλώσει ότι γι’ αυτόν είναι στόχος στις 11 Σεπτέμβρη με το πρώτο κουδούνι να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, και πως αν τελικά δεν είναι έτσι θα έχει αποτύχει. Με σχεδόν 400 θέσεις εκπαιδευτικών κενών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 240 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θεωρεί ότι είναι επιτυχημένος; Να υπενθυμίσουμε ότι τα σχολεία δεν αρκούν να κατασκευαστούν, αλλά θα πρέπει και να στελεχωθούν  για να λειτουργήσουν.
Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου
Το Γραφείο Τύπου.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...