Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κω καί Νισύρου Ναθαναήλ

Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

-"Συνεχίζεται επί διήμερο η Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού σε χωριά της Κω"

"Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη

κ Μανώλη Γλυνού με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη

Κω καί Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ"

-Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η περιοδεία του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στο νησί της Κω.

            Αναλυτικότερα την Παρασκευή 31 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν θεσμικές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και πλήθος επαφών με στελέχη και υποστηρικτές της περιφερειακής Παράταξης "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου".

            Αντίστοιχα το πρωί του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Γλυνού με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κω καί Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

            Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα παραγωγικής συζήτησης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω καί Νισύρου ανέλυσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία.

            Αναλυτικότερα ο Σεβασμιότατος κκ Ναθαναήλ αναφέρθηκε στα προβλήματα γραφειοκρατίας μεταξύ κεντρικού κράτους και Περιφέρειας με αποτέλεσμα να παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές εκκλησίες, εξαιτίας των ζημιών του σεισμού από το 2017.

            Παράλληλα ο Σεβασμιότατος κκ Ναθαναήλ ανέπτυξε το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης αλλά και τον προβληματισμό του διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση των κρατικών θεσμών.

            Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο κκ Ναθαναήλ για την διαρκή συμβολή του ιδίου και της εκκλησίας στην αντιμετώπιση των  κοινωνικών ζητημάτων που διογκώθηκαν με την οικονομική κρίση.

            Παράλληλα ο κ Γλυνός υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια οφείλει να υποβοηθά το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και να επιδιώκει την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

            Τέλος τόνισε ότι η αποκατάσταση των φθορών στους κύριους λατρευτικούς χώρους της Κω πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα για να επαναλειτουργήσουν επιτρέποντας στους κατοίκους να εκφράζουν ανεμπόδιστα το θρησκευτικό τους αίσθημα.

              Μετά το πέρας της συνάντησης ο επικεφαλής της παράταξης " Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" ο  κ Γλυνός σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

            " Σήμερα 1,5 χρόνο μετά το μεγάλο σεισμό , είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι της Κω ότι συνεχίζουν να στερούνται των δύο μεγαλύτερων Εκκλησιών της Αγ Παρασκευής και του Αγ Νικολάου. Επιτέλους ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να αποκατασταθούν οι ζημιές, το μέγεθος των οποίων διαπίστωσα και ο ίδιος μετά από επίσκεψη μου.

            Δεσμεύομαι από την πρώτη στιγμή που θα βρεθώ στη θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι  θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα.

            Ανάλογες θα είναι οι προσπάθειες μας ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή για να ενισχύσουμε κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό το κοινωνικό έργο και δράσεις της Μητρόπολης Κω & Νισύρου και του ίδιου του Σεβασμιωτάτου  κκ Ναθαναήλ."

            Στη συνέχεια ο κ Γλυνός μετέβη σε χωριά της Νήσου Κω για να συναντήσει πολίτες, καταστηματάρχες  και υποστηρικτές της Περιφερειακής Παράταξης "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου".

           

            Από το γραφείο τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...