Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, Ιωάννη Γαλουζή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, Ιωάννη Γαλουζή

-Να σας ευχαριστήσω, Δήμαρχε. Ήρθαμε πέρυσι, ανήμερα των Φώτων, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για να γιορτάσουμε τα Φώτα στην Κάλυμνο. Και σας είχα πει τότε, αν θυμάστε, ότι ήμουν αισιόδοξος ότι η χρονιά αυτή ξημερώνει μία νέα μέρα για τον τόπο. Αυτό έγινε πράξη. Είμαστε σε ένα πολύ καλύτερο σημείο σήμερα και πολύ πιο αισιόδοξοι. Ξεπεράσαμε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια οκτώ ολόκληρων χρόνων.

Αλλά εμείς δεν μείναμε μόνο στα μεγάλα. Διότι πιστεύω ότι τα μικρά και τα καθημερινά είναι αυτά που απασχολούν ιδίως τους ανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νησιά μας, στις εσχατιές της πατρίδας μας, φυλώντας Θερμοπύλες. Και η Κάλυμνος είναι ένα νησί της ναυτοσύνης.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, λοιπόν, ήταν ένα αίτημα δίκαιο που έγινε πράξη. Και έγινε πράξη σύντομα, διότι αξίζει στον τόπο σας, αξίζει στο νησί σας. Και πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένα σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια. Ίσως να μην είχατε εκτιμήσει ότι από τη φετινή χρονιά θα έρθουν εδώ σπουδαστές για να σπουδάσουν. Συνήθως οι εξαγγελίες στον τόπο μας αργούν να υλοποιηθούν. Αυτή υλοποιήθηκε πάρα πολύ σύντομα και είμαι κι εγώ χαρούμενος γι’ αυτό, διότι, όπως είπατε, είμαι επίτιμος δημότης και άρα με ενδιαφέρει το νησί.

Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω και όλους όσοι εργάστηκαν γι΄ αυτό, ξεκινώντας, δεν ξέρω αν είναι μαζί μας, από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ήταν τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και τώρα μας άφησε για ευρωπαϊκά σαλόνια και θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, τον Φώτη Κουβέλη, τον Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος είχε πάρει πάρα πολύ ζεστά αυτήν την προσπάθεια και όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας.

Και, βέβαια, να μην ξεχάσω ότι μπορεί να είμαι εγώ επίτιμος δημότης, αλλά εδώ υπάρχει μια διπλή αγάπη προς το νησί. Και ο Πάνος Καμμένος αγαπάει τα Δωδεκάνησα πολύ και την Κάλυμνο, αν και είναι από τη Νίσυρο.  Εντούτοις, όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου τα αγαπά και καθημερινά φροντίζει γι’ αυτά. Διότι οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να παίξουν έναν ρόλο καθοριστικό όχι μόνο για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο, ιδίως στις περιοχές αυτές.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...