Συνάντηση του δημάρχου Λέρου με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σειρά σημαντικών επαφών είχε ο Δήμαρχος Λέρου στην Αθήνα, όπου μετέβη στις αρχές της εβδομάδας, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Μπίλλη, για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί μας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (2.10.2017) ο κ. Κόλιας συμμετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το πρόγραμμα "Τεχνική Βοήθεια για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα", με θέμα την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ πιλοτικών νησιωτικών Δήμων μέσω της υλοποίησης του προγράμματος ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (IMC).

Σημειώνεται ότι μετά από αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών, η πιλοτική αυτή δράση πρόκειται να εφαρμοστεί στοχευμένα στους νησιωτικούς Δήμους Λέρου, Καλύμνου και Τήλου και αφορά στην παροχή συμβουλών επί της Πολιτικής και της χρηματοδότησης, για την κατανομή και άσκηση αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς Δήμους.

Στη συνάντηση έγινε η διακρίβωση αναγκών και τομέων ενδιαφέροντος για τη σύναψη Διαδημοτικής Συνεργασίας και τέθηκαν προτάσεις προς την επίτευξη του σκοπού αυτού μεταξύ των τριών Δήμων, οι οποίες θα συζητηθούν περαιτέρω, καθώς και το γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, ενώ αναμένεται στα επόμενα στάδια της δράσης να μεταβούν στο νησί μας στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ανάλυση αναγκών της Διαδημοτικής Συνεργασίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων καθώς και την ανάπτυξη Σχεδίων Διαδημοτικής Συνεργασίας σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Λέρου συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπίλλη, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών όπου ενημερώθηκε για την πορεία ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Λέρου - Αγαθονησίου και έλαβε την διαβεβαίωση ότι είναι θέμα ημερών η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Τέλος ο κ. Κόλιας μετέβη στα γραφεία του ΕΟΤ όπου είχε συνάντηση με την κα Μαρκάτου σχετικά με την πορεία κατασκευής του Τουριστικού Αγκυροβολίου Αλίντων. Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Δήμαρχος Λέρου ενημερώθηκε ότι αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα.

Share