Συμμετοχή του Δήμου Καρπάθου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Έξυπνων Νησιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: « Συμμετοχή του Δήμου Καρπάθου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Έξυπνων Νησιών» -Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Έξυπνων Νησιών .Smart island world congress ( 20- 21 /04) στο νησί της Μαγιόρκα (Βαλεαρίδες), συμμετείχε ο Δήμος Καρπάθου . Με την επιστροφή της, η δημοτική σύμβουλος δ. Φωτεινή Φράγκου δήλωσε ικανοποιημένη από την εν λόγω εμπειρία και την όλη διοργάνωση αλλά από το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι ήδη υποψήφιο μέλος του Δικτύου.

Να σημειωθεί ότι αυτό το Συνέδριο αποτέλεσε συνέχεια της υπογραφής της Διακήρυξης των Έξυπνων Νησιών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 28/03 με πρωτοβουλία του Δικτύου «Δάφνη», στόχος του οποίου είναι να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας το σημαντικό δυναμικό των νησιών να αποτελέσουν προνομιακές περιοχές, όπου η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών μπορεί να φέρει ευημερία και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Καρπάθου συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως στις εργασίες του Συνεδρίου, κατά την διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των ελληνικών νησιών να υλοποιήσουν έργα που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες και μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης τοπικά. Στο συνέδριο, συμμετείχαν εκπρόσωποι νησιών από όλο τον κόσμο, φορείς του ιδιωτικού τομέα και διεθνείς οργανισμοί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υλοποίηση έξυπνων έργων . Σημειωτέον, ότι τόσο η Μαγιόρκα όσο και η Περιφέρεια των Βαλεαρίδων Νήσων υλοποιούν σημαντικά καινοτόμα έργα και είναι θερμοί υποστηρικτές της Πρωτοβουλίας

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...