Συμμετοχή της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" στο 2ήμερο εκδηλώσεων για τον Σκεύο Ζερβό στην Κάλυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με ιδιαίτερη χαρά, η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Ιωάννη Γαλουζή, να συμμετέχει στο διήμερο των εκδηλώσεων στην μνήμη του Καλύμνιου πρωτοπόρου γιατρού και ΑΓΩΝΙΣΤΗ για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου , Σκεύου Ζερβού !-Το Σάββατο 19 Αυγούστου, η εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος, Αρχαιολόγος και διπλ. Ξεναγός κ. Ευδοξία Τσουγκράνη, παρουσίασε το βιογραφικό αφιέρωμα στον Δρ Σκεύο Ζερβό, με τίτλο “Μία Απίστευτος Ζωή” .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αναγνωστήριο Καλύμνου “Αι Μούσαι” .
Στην έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Ιωάννης Γαλουζής, ο Μητροπολίτης Καλύμνου-Λέρου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος , ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος.

Ακολούθησε μια μικρή παρουσίαση από το μέλος μας κ. Ευδοξία Τσουγκράνη, σχετικά με τις δράσεις της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” , στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα “70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα” και στην συνέχεια έγινε η προβολή του βιογραφικού ντοκυμαντέρ “Μία Απίστευτος Ζωή” για τον Μεγάλο Αγωνιστή .
Εν συνεχεία ο ιατρός- Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σακελλάριος Καρπάθιος, ανέλυσε λεπτομερώς την προσωπικότητα του Δρος Σκεύου Ζερβού, με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή αποσπάσματος από την επετειακή εκδήλωση της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών , κατά την οποία η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε (για πρώτη φορά από στρατιωτική μπάντα) τον Ύμνο των Δωδεκανήσων. Η ατμόσφαιρα φορτισμένη από συγκίνηση και όλοι οι παρευρισκόμενοι τον παρακολούθησαν σε στάση προσοχής !

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :

* ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλύμνου-Λέρου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος
* ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Ιωάννης Γαλουζής
* οι πρ. Δήμαρχοι Καλυμνίων κ.κ. Μιχάλης Ζαΐρης και Δημήτρης Διακομιχάλης
* ο Διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων “Δελβινάκι”, Συνταγματάρχης κ. Αν. Μητάφης
* οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Μπούκης και Αντώνης Χατζηιωάννου
* ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Μικές Ρήγας
* ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ , Δημ. Σύμβουλος κ. Γιάννης Διαμαντής
* ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σάκης Ζερβός
* ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Καλύμνου “Αι Μούσαι” κ. Παναγιώτης Γιαμαίος
* ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος

και πολύς κόσμος .
Επιστολή χαιρετισμού απέστειλε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Δημήτρης Γάκης.

Share