Συμμαχία Ν. Αιγαίου σε Σωτριλλή: Αν δεν μπορείτε, να πάτε στα σπίτια σας!...

Συμμαχία Ν. Αιγαίου σε Σωτριλλή για ΚΟΙΝΣΕΠ Υγείας: Να αναρωτηθείτε αν ο όρκος σας στον Ιπποκράτη είναι υποδεέστερος από τις πολιτικές σκοπιμότητες του Χατζημάρκου

-Η πρόταση των κατοίκων του Έμπωνα για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ)  Υγείας, αντανακλά την ειλικρινή τους αγωνία για ασφαλή και ισότιμη πρόσβαση στις δομές υγείας

Πρόκειται για μία επαναστατική πρωτοβουλία που σκοπό έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που το κεντρικό κράτος είτε αδιαφορεί, είτε να αδυνατεί να επιλύσει.

Αντί  λοιπόν να τύχει θετικής ανταπόκρισης  από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτρίλλη και να εκληφθεί ως ευκαιρία διαλόγου με την κοινωνία,  δυστυχώς -αν και ιατρός- προτίμησε να υβρίσει, να ειρωνευτεί και να απαξιώσει μέλος της παράταξής μας που ασχολήθηκε και ανέδειξε την πρωτοβουλία των κατοίκων.

Καλούμε τον κ Σωτρίλλη να αναρωτηθεί αν ό όρκος στον Ιπποκράτη είναι υποδεέστερος  ή σημαντικότερος από την πολιτική του πίστη στον κ Χατζημάρκο.

Το ζήτημα κ. Σωτρίλλη, κ.Χατζημάρκο, κυρίες και κύριοι της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, είναι αν επιθυμείτε η Υγεία των κατοίκων των απομονωμένων περιοχών, όπως ο Έμπωνας, να είναι έρμαιο της αδιαφορίας ή της ανικανότητας της κάθε κεντρικής κυβέρνησης. 

Αφού επικαλείστε τα υποτιθέμενα νομοθετικά κενά και την μη ανταπόκριση του κράτους των Αθηνών, τότε ποιος ο λόγος που υπάρχετε; Τί ακριβώς εκπροσωπείτε και για το συμφέρον ποιων, πέρα από το  παρεάκι του κ. Χατζημάρκου, λειτουργείτε;

Μας λέτε δηλαδή πως πέντε χρόνια τώρα, τις θέσεις των συμβούλων τις έχετε για να παριστάνετε τους διαχειριστές της μιζέριας και της αδιαφορίας και να καλύπτετε με χίλιους δυο τρόπους την ανεπάρκεια και την πλήρη αποτυχία σας σε όλους τους τομείς. Και έπειτα από μια πενταετία πολιτικού χαριεντίσματος με την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της, θυμηθήκατε τώρα, προεκλογικά, ότι οι κυβερνητικές πολιτικές είναι άστοχες.

Τι θα πει «δεν γίνεται»; Να γίνει κύριε Σωτρίλλη.

Τι θα πει «δεν μπορούμε»; Να μπορέσετε κύριε Χατζημάρκο.

Αν δεν μπορείτε, να πάτε στα σπίτια σας.

Για εμάς μια δομή που θα μπορέσει να δώσει την ελάχιστη βοήθεια έστω και σε ΕΝΑΝ κάτοικο σε οποιοδήποτε απομονωμένο νησί ή χωρίο ΕΙΝΑΙ δουλειά μας.  ΕΙΝΑΙ ευθύνη μας. Και αν δεν υπάρχει δρόμος θα τον ανοίξουμε. Αν δεν υπάρχει τρόπος θα τον φτιάξουμε.

Δεν υπάρχουν άραγε ανάλογα παραδείγματα και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν άραγε ανάλογα παραδείγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Ή τελικά την επαφή μας με την κεντρική κυβέρνηση την εξαντλούμε στο κούνημα της ουράς στην κυρία Κουντουρά και την Ευρωπαϊκή Ένωση την έχουμε για τα κονδύλια που πληρώνουν την  κα Μπαρμπαρίγου, τις επιδοτήσεις των δωματίων της καςΜενεγάκη, τα ταξιδάκια των συμβούλων σας και την μισθοδοσία των τρολ σας ;

Εμείς κύριε Σωτρίλλη ψάχνουμε, ρωτάμε, ακούμε, προτείνουμε και αύριο θα σχεδιάσουμε, θα διεκδικήσουμε και θα υλοποιήσουμε. Μαζί με τους πολίτες. Για τους πολίτες.

Τα προβλήματα των νησιωτών για εμάς αποτελούν αφορμή για συνεργασία, συμπόρευση και συνέργεια με κάθε πολίτη, κάθε κίνηση και κάθε πρωτοβουλία, μακριά και πέρα από ιδεολογικές παρωπίδες., απέναντι σε οποιαδήποτε κεντρική κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε κρατική μηχανή που αρνείται να συνδράμει.

Για εσάς, τα ίδια προβλήματα είναι προφανέστατα η αφορμή να ξεπέφτουν με παροιμιώδη κυνικότητα και δουλικότητα άνθρωποι που έχουν με συνέπεια υπηρετήσει την δημόσια υγειά.

Κρίμα κύριε Σωτρίλλη. Πραγματικά κρίμα.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...