Συμμέτοχη και ομιλία του Χ. Κόκκινου στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 13 και 14/10/2017 στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο Τύπου-Συμμέτοχη και ομιλία του Χ. Κόκκινου στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 13 και 14/10/2017 στη Θεσσαλονίκη

Ο κόσμος της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου απέναντι στις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές

Μονόδρομος ο αγώνας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχε στην Ετήσια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13 και 14/10/17. Συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, έγινε ανάλυση της υπάρχουσας αρνητικής κατάστασης στο Δημόσιο Τομέα που είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και της οργανωμένης στοχοποίησής του και αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα και επισημάνθηκαν οι δραματικές περικοπές που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη διετία 2018 - 2020.

Στην ομιλία του ο Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην αφαίμαξη εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην ομηρία εργαζόμενων (Ι.Δ.Α.Χ., συμβασιούχοι), στη συρρίκνωση των εισοδημάτων λόγω των περικοπών της ακρίβειας και των φόρων, την αβεβαιότητα και την αρνητική κατάσταση για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό που επικρατεί, την αξιολόγηση «χειραγώγηση» που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την «αστυνόμευση» του Δημοσίου και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Ζήτησε την άμεση συγκρότηση του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και τόνισε ότι τα συνδικάτα αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για να αντιμετωπίσει ο κόσμος τής εργασίας και του μόχθου, ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που καθημερινά οπισθοδρομούν τον τόπο.

Χαράλαμπος Κόκκινος Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...