Στον Εισαγγελέα ο Τούρκος διακινητής που μετέφερε τους 82 μεταναστες στη Σύμη - 2.500 ευρώ το κάθε κεφάλι

Στον εισαγγελέα Ρόδου προσάγεται σήμερα ο BALOGLU  ESAT του ALI ΙHSAN και της SUNBUL, υπήκοος Τουρκίας, γεν. 04.12.1956 στην Τουρκία με Α.Δ.Τ 55156510828  S09  No 175623 (Τουρκίας) και κατοικεί ομοίως,
με τις εξής  κατηγορίες:
α) παράνομη είσοδο στην χώρα (Ν.3386/2005)
β) παράνομη μεταφορά και διακίνηση στην χώρα ογδόντα δύο  (82) Σύριων λαθρομεταναστών (Ν.3386/2005),       
γ) Έκθεση σε κίνδυνο των επιβαινόντων στο ξύλινο Ι/Φ  λαθρομεταναστών (Άρθρο 306 του Π.Κ.).
πράξεις που έλαβαν χώρα την 04-10-2014 και περί ώρας 18:00 στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Σύμης πλησίον περιοχής Μαραθούντας.
 2.- Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 04-10-2014 μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση δια θαλάσσης με ΠΛΣ-123 και ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαινε και κλιμάκιο Υπηρεσίας μας με τον υπογράφων και από ξηράς με ΑΛΣ-3239, όπου εντοπίστηκε και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση το ξύλινο Ι/Φ σκάφος «YILMAZ-1» με σημαία Τουρκίας το οποίο έπλεε πλησίον των ακτών της νήσου, με κατεύθυνση την παραλία «Μαραθούντας» Σύμης. Επί του σκάφους εντοπίστηκε ικανός αριθμός παράνομων μεταναστών και ο ανωτέρω συλληφθέντας – διακινητής, Υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω,  κατά την διάρκεια αποβίβασης των παράνομων μεταναστών σε βραχώδη περιοχή στην «Μαραθούντα». Συνολικά εντοπίστηκαν και περινυνελέχθησαν με ασφάλεια ογδόντα δύο (82) Σύριοι παράτυποι μετανάστες. Σε περεταίρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι άπαντες Σύριοι υπήκοοι στερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ είχαν καταβάλει στην Τουρκία, κατά δήλωση τους, το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων   (2.500€) ευρώ έκαστος για την μετάβασή τους στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες  οι συλληφθέντες τους είχαν υποδείξει να δηλώνουν σε τυχόν διενεργηθέντες ελέγχους ότι είναι τουρίστες. Κατά την προανάκριση ανωτέρω διακινητής ομολόγησε ότι μετέφερε τους ανωτέρω παράνομους μετανάστες από το Μπόντρουμ Τουρκίας στη νήσο Σύμη έναντι χρηματικού ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€)  με φερόμενο εγκέφαλο Σύριο Υπήκοο με όνομα «SAHIN» και αριθμό τηλεφώνου «05373850624» ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία. Ανωτέρω σκάφος κατασχέθηκε από Υπηρεσία μας και φυλάσσεται προς το παρόν σε λιμένα Σύμης από διορισμένο μεσεγγυούχο.
Επίσης σύμφωνα με παλαιότερες μαρτυρίες υπηκόων Σύριας, προκύπτει ότι έχει ξαναμεταφέρει ο ίδιος διακινητής παράνομους μετανάστες στη Σύμη, διότι περιέγραψαν ως διακινητή Τούρκο Υπήκοο, ηλικιωμένο άνδρα με αραιά μαλλιά και ιδιομορφία στα δάχτυλα (κομμένο δάχτυλο χεριού) .

Σημείωση: Ο παραπάνω διακινητής είναι ένας απο τους πολλούς που έχει συλλάβει το τελευταίο διάστημα το Λιμεναρχείο της Σύμης.

φώτο αρχείου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...