Στη λαογραφική πρωτεύουσα της Καρπάθου η 4η μέρα των μεταπτυχιακών μαθημάτων Λαογραφίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Στη λαογραφική πρωτεύουσα της Καρπάθου η 4η μέρα των μεταπτυχιακών μαθημάτων Λαογραφίας»   
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα  πρώτα μεταπτυχιακά μαθήματα Λαογραφίας στην Κάρπαθο και η 4η μέρα φιλοξενήθηκε στην λαογραφική πρωτεύουσα του νησιού, την  μαγευτική Όλυμπο.   
Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους φοιτητές  αποτέλεσε το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιτόπια έρευνα  με την Καθηγήτρια κα Νάντια Μαχά – Μπιζούμη και τον ερευνητή κ. Ηλία Βασιλαρά  για το παραδοσιακό καρπάθικο σπίτι, την καρπάθικη ενδυμασία, τα παραδοσιακά επαγγέλματα (επίσκεψη στο παραδοσιακό υποδηματοποιείο του Γιάννη Πρεάρη, στο Χαλκαδιό του Λεντάκη και στους παραδοσιακούς αργαλειούς του Πολ. Συλλόγου  Διαφανίου).
 Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ολύμπου, ενώ οι εφημέριοι Ολύμπου και  Διαφανίου  πατήρ  Ιωάννης  Διακογεωργίου και  πατήρ Μηνάς Ερνίας αναφέρθηκαν στο παραδοσιακό καρπάθικο γλέντι.
Στο Διαφάνι, φοιτητές και καθηγητές, ξεναγήθηκαν  στο Συντριβάνι και στο Μουσείο του Φορέα Διαχείρισης  Βορείου Καρπάθου – Σαρίας, ενώ παρακολούθησαν και την παρουσίαση βιβλίου της  Φιλολόγου Διδάκτορος Φιλολογίας κυρίας  Χαράς  Κοσεγιάν,  με τίτλο: «Αρχαία Επιβιώματα στα Νεοελληνικά Δημοτικά Τραγούδια: Συμβολή  στην έρευνα  από το παράδειγμα παραδοσιακών τραγουδιών της Καρπάθου».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο Ολύμπου στο Κοινοτικό μέγαρο. Για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης.
Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το Σάββατο  15/11.   
                                              Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...