Στην Κάσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στην Κάσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος -Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα *

Άμεση η ανάγκη εκπόνησης μελέτης και υλοποίησης αντιπλημμυρικού έργου στο νησί *

Ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Κάσο: με έγγραφό του τον Περιφερειάρχη, υπηρεσίες της Π.Ν.Αι., είχε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μπενέτο Σπύρου που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Ρόδο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετέβη στο νησί της Κάσου στις 11.4.2017. Περιόδευσε στα σημεία που πλημμύρισαν, στους χειμάρρους του νησιού και στους οδικούς άξονες όπου παρουσιάστηκαν κατολισθήσεις κατά την πρόσφατη εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στο νησί.

Ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών με την ενεργοποίηση εργολαβίας -που είχε προβλεφθεί από την Π.Ν.Αι.- για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις στα επαρχεία της Δωδεκανήσου.

Εντός των προσεχών ημερών θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Ευτυχώς δεν υπήρξαν βλάβες σε ανθρώπους και τις περιουσίες τους.

Είχε συνεργασία με τη δήμαρχο Κάσου κα. Τσανάκη και πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού και για θέματα Πολιτικής Προστασίας. Επισημάνθηκε η ανάγκη εκπόνησης μελέτης και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στο νησί. Τα τελευταία αντιπλημμυρικά έργα ήταν τα φράγματα στην περιοχή Χέλαστρο και Σκυλά (έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000 - 2009) και είναι ανάγκη αφενός να απομακρυνθούν τα μπάζα από τους χειμάρρους και αφετέρου να υλοποιηθεί ένα ευρύτερο αντιπλημμυρικό έργο το οποίο μπορεί να συνδυασθεί με την κατασκευή υδατοδεξαμενής για αξιοποίηση του βρόχινου νερού. Ζητήθηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Κάσου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Π.Ν.Αι. στα θέματα που τέθηκαν από τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Κάσου και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει αλλά και θα πραγματοποιήσει από πλευράς του όλες τις δέουσες ενέργειες για να προωθηθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματα που κατατέθηκαν.

*

Ο κ. Χ. Κόκκινος με την επιστροφή του στη Ρόδο, στις 12 και 13.4.2017: ενημέρωσε με έγγραφό του τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (α.π. 97/12.4.2017), τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ν.Αι. και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ν.Αι. για τα ζητήματα της Κάσου. Τέλος ενημέρωσε τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Μπενέτο Σπύρου που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο νησί της Κάσου αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

-- Mε εκτίμηση, photo Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...