Ρουμάνα πήρε να βγάλει απο τη χώρα παράνομα νεαρή Σύρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνελήφθη Ρουμανικής καταγωγής διακινήτρια Σύριας μη νόμιμης μετανάστριας στο Αεροδρόμιο της Κω Η δράστιδα επιχείρησε να προωθήσει παράνομα τη μη νόμιμη μετανάστρια σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κατασχέθηκαν πλαστό δελτίο ταυτότητας, κάρτες μεταφοράς χρημάτων, κάρτες κινητών τηλεφώνων, 124€ κ.α.

Συνελήφθησαν χθες (27-04-2013) στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, μια 26χρονη υπήκοος Ρουμανίας η οποία προωθούσε και διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα μιας 48χρονης υπηκόου Συρίας που διέμενε παράνομα στη χώρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Κω, κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, εντοπίστηκε η 26χρονη να συνοδεύει την 48χρονη, η οποία κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Γερμανία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η 26χρονη, ενεργώντας κατ' εντολή τρίτου προσώπου τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται, μετέφερε την 48χρονη από τον Πειραιά στην Κω και αφού την προμήθευσε με πλαστό δελτίο ταυτότητας, προσπάθησε να την προωθήσει παράνομα στο εξωτερικό, έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών Τρεις (3) κάρτες μεταφοράς χρημάτων Ένα (1) κινητό τηλέφωνο Τρεις (3) κάρτες sim κινητών τηλεφώνων Το χρηματικό ποσό των 124 ευρώ

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...