Ριζόγαλο - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Ρυζόγαλο

Θερμίδες: 150

Μερίδες: 2

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Περιγραφή:

 

Υλικά που χρειαζόμαστε:

 80 γρ λευκό ρύζι ωμό

 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 2%

 4 κουταλιές ζάχαρη

 1 κρόκο αυγού

  2 βανίλιες και λίγη κανέλα

 

Τρόπος Παρασκευής:

 

Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σιγοβράζετε το ρύζι με το γάλα για 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύετε συνεχώς. Έπειτα, ρίχνετε την ζάχαρη, τις βανίλιες και σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά.

 

Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε.

 

Τέλος μοιράζετε το μείγμα σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...