Πώς χτυπούν τα τάγματα εφόδου στη νυχτερινή Αθήνα

Οι απόρρητες εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις ομάδες κρούσης που τρομοκρατούν τους μετανάστες Τρεις ομάδες κρούσης βρίσκονται κάθε βράδυ στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Η μία από αυτές λέγεται «τάγμα ανηλίκων» γιατί αποτελείται από νέους κάτω των 19 ετών. Υπάρχουν 25 χώροι συνάντησης σε ολόκληρη την Αττική και οι επικεφαλής των ομάδων διαθέτουν «στρατιώτες» σε 24ωρη επιφυλακή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επικαλούμενη απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αττικής είναι το τρίγωνο όπου κινείται το πρώτο τάγμα αποτελούμενο από πέντε άνδρες με ομοιόμορφες σκουρόχρωμες στολές και ξυρισμένα κεφάλια. Πετράλωνα, Σταθμός Λαρίσης, Ψυρρή, Μεταξουργείο περιπολεί μια δεύτερη ομάδα κρούσης, ενώ στη ζώνη του κέντρου, από πλατεία Βάθη μέχρι Κουμουνδούρου, Ομόνοια και τα στενά της Γερανίου, αλωνίζουν κάθε βράδυ τα μέλη του τρίτου τάγματος εφόδου.

Κάθε τάγμα, σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αποτελείται από πέντε άτομα που δουλεύουν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Όπως εξηγεί μάλιστα στην εφημερίδα αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, «μόλις πέσει το σκοτάδι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, περιπολούν μόνο στις προβληματικές περιοχές του κέντρου τρεις ομάδες των πέντε ατόμων.

Κινούνται στα όρια της νομιμότητας. Δεν οπλοφορούν. Φέρουν μαζί τους αστυνομικές ταυτότητες και σταματούν σε κάθε έλεγχο. Μάλιστα φροντίζουν να είναι «καθαροί» έτσι ώστε να μην υπάρχουν προσαγωγές. Μαζί τους έχουν συνήθως ένα σκύλο για να δικαιολογούν τις μεταμεσονύκτιες βόλτες τους. όταν δε οι αστυνομικοί τους ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις για την παρουσία τους τότε περνούν στην αντεπίθεση λέγοντας την κλασική ατάκα “είμαστε Έλληνες και νόμιμοι. Να πάτε παρακάτω να ελέγξετε τους παράνομους αλλοδαπούς. Αυτούς να πιάσετε”».

H οργάνωση που διαθέτουν είναι δομημένη σε νόρμες στρατιωτικού τύπου. Έτσι οι επικεφαλής μπορούν με ένα τηλεφώνημα να κινητοποιήσουν άμεσα έναν μικρό στρατό που παραμένει ανάλογα με τη βάρδια του σε άμεση επιφυλακή.

Εκείνο πάντως που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ειδικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των ατόμων που μετέχουν στα τάγματα εφόδου δεν εργάζονται. Είναι σε μόνιμη επιφυλακή, ξενυχτούν πολλές φορές την εβδομάδα για να κάνουν ελέγχους και παρόλα αυτά έχουν χρήματα να συντηρούνται. newsbeast.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...