"Πυρά" μεταξύ περιφερειακής αρχής και παράταξης Μαχαιρίδη για την Ryanair

Η παράταξη "Αρχιπέλαγος Δημιουργίας" με αίτημα της ζητά να τεθεί προ ημερησίας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο της Κυριακής 15 Απριλίου το θέμα με τις εξελίξεις γύρω απο την Ryanair, σε Ροδο και Κω. Αμεση ήταν η απάντηση της περιφερειακής αρχής Ρόδος, 12.04.2018 ΠΡΟΣ Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κον. Κ. Μπιζά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου Κον Γ.Χατζημάρκο

ΘΕΜΑ: Συζήτηση στο Π.Σ. το θέμα που ανέκυψε με τη Ryanair Κύριε Πρόεδρε, Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, ζητάμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 15 Απριλίου, το θέμα που ανέκυψε για τα νησιά μας με την αεροπορική εταιρεία low cost Ryanair. Ειδικότερα, ζητούμε να ενημερωθούμε από την Περιφερειακή Αρχή αν γνώριζε την απόφαση της εν λόγω εταιρείας να προβεί στη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα και να σταματήσει πτήσεις της στο εσωτερικό της χώρας μας από και προς Αθήνα, όπως συνέβη με αεροδρόμιο της Ρόδου και να διατηρήσει μόνο πτήσεις για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι, μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου. Γνωρίζετε πολύ καλά πως το νησί της Ρόδου αποτελεί έναν νευραλγικό προορισμό που αφήνει η Ryanair και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην οικονομία του νησιού καθώς οι πτήσεις της low cost εταιρείας δεν εξυπηρετούσαν μόνο τους επισκέπτες του νησιού αλλά και τους κατοίκους του.

Ερωτήματα επίσης προκύπτουν και για το νησί της Κω καθώς ενώ η Περιφερειακή Αρχή πανηγύριζε για την «επιστροφή της αεροπορικής εταιρείας στο νησί της Κω, την πιθανή έναρξη πτήσεων στην Κάρπαθο καθώς και την ενίσχυση του προγράμματος της Ryanair σε Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη», η εταιρεία με ανακοίνωση της αναφερόταν στο πτητικό πρόγραμμα της για Κω μέσω δύο διεθνών Γερμανικών αεροδρομίων έως το τέλος Οκτωβρίου 2018!!! Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να ενημερώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Ροδίτες αν είχε προβεί σε κάποιες ενέργειες προκειμένου να μην υποστεί το νησί της Ρόδου ένα τόσο σοβαρό πλήγμα. Γνώριζε για την απόφαση της Ryanair να προγραμματίσει τις πτήσεις από Γερμανία προς Κω ενώ την ίδια στιγμή επέλεγε να σταματήσει νευραλγικές πτήσεις του εσωτερικού όπως αυτή της Ρόδου;

Η εκκωφαντική σιωπή της μετά το ‘φιάσκο’ των επαφών και τους πανηγυρισμούς που καταρρίφτηκαν εν ριπή οφθαλμού, επιβεβαιώνουν πως η Περιφερειακή Αρχή για άλλη μια φορά παραμένει παρατηρητής των αρνητικών εξελίξεων που συμβαίνουν στα νησιά μας , είτε από κυβερνητικές επιλογές (όπως πχ. ο ΦΠΑ), είτε από αποφάσεις εταιρειών ( όπως είναι η Ryanair).

Οι ροδίτες ζητούν άμεσα απαντήσεις…Σαφώς και οι Κώοι μετά τις ‘παραπλανητικές’ ανακοινώσεις της Περιφερειακής Αρχής!!!

Η παράταξη Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας

το δελτίο τύπου της περιφερειακής αρχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το γνωστό “σύστημα” του παρελθόντος και οι “συμπάσχοντες”, ενοχλήθηκαν από την επιστροφή της Ryanair στην Κω

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τηλεθεατές στο ζήτημα της Ryanair , με φτηνά επικοινωνιακά πανηγύρια-φιάσκο, κατέρριψαν ένα ακόμη ρεκόρ λαϊκισμού και μηδενισμού

Απάντηση της Περιφερειακής Αρχής στην επιστολή της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη και στους “συμπάσχοντες”, για το θέμα της Ryanair και για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, όσον αφορά τις αποφάσεις της αεροπορικής εταιρείας για το πτητικό της έργο:

Σήμερα, η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη και οι “συμπάσχοντες” με αυτή, έκαναν ένα ακόμη ρεκόρ. Αρνητικό ρεκόρ λαϊκισμού και μηδενισμού. Αποφάσισαν να “επιτεθούν” στην Περιφερειακή αρχή, με αφορμή την αποχώρηση της Ryanair από τις πτήσεις εσωτερικού στα περισσότερα αεροδρόμια που λειτουργούσε. Η παράταξη με την μηδενική συνεισφορά στην προσέλκυση πτήσεων και τις αεροπορικές συνδέσεις των νησιών μας, συμπεριφέρεται σαν προέρχεται από χθεσινοβραδινή παρθενογένεση.

Η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη, είναι αυτή που, όσο διοικούσε, εξάντλησε τις σχετικές παρεμβάσεις της σε μελέτες και ημερίδες. Είναι η παράταξη που όταν κάποιοι έδιναν την μάχη να προσελκύσουν πτήσεις από το εξωτερικό, ήταν αμήχανοι τηλεθεατές.

Σήμερα με περίσσευμα θράσους, συνεπικουρούμενη από τους “συμπάσχοντες” στο δράμα της πολιτικής τους ανυπαρξίας, προσπαθεί να λοιδορήσει αυτούς που δούλεψαν και τότε και σήμερα. Γνωρίζουν ότι οι πτήσεις εσωτερικού δεν αποτέλεσαν ποτέ αντικείμενο-στόχο των επαφών των εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε. Εσκεμμένα ωστόσο εμπλέκουν τις αποφάσεις της αεροπορικής εταιρείας που αφορούν στις πτήσεις εσωτερικού, με την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων από και προς την Κω, για να μπορέσουν, μέσω της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, να μηδενίσουν την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής. Γιατί το κάνουν; Είναι φανερό ότι η επιστροφή της Ryanair στην Κω, κάποιους δυσαρέστησε. Ενοχλήθηκε το "σύστημα" του παρελθόντος από την επιστροφή της Ryanair στην Κω; Προφανώς ναι. Έχει κάτι να προτείνει η παράταξη Μαχαιρίδη εκτός από το να βγάζει πικρόχολα Δελτία Τύπου; Προφανώς όχι.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν “πανηγύρισε” τίποτα, παρά δημοσιοποίησε με μία απλή δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού το αποτέλεσμα των επαφών της με την Ryanair σε σχέση με το ειδικό ζήτημα της Κω. Τα “πανηγύρια” δεν είναι άλλωστε της αισθητικής της σημερινής Περιφερειακής Αρχής. Αυτά εκφράζουν τον συντάκτη των Δελτίων Τύπου του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ας το χωνέψουν, αυτή η Περιφερειακή Αρχή δεν λαϊκίζει, δεν "κλέβει" ειδήσεις, δεν ψεύδεται, δεν "πανηγυρίζει", δεν πουλά το "κενό" της. Αυτή η Περιφερειακή Αρχή κάνει κάτι εντελώς άγνωστο στους πικρόχολους συντάκτες των Δελτίων Τύπου του Γιάννη Μαχαιρίδη και των υπολοίπων: εργάζεται. Εργάζεται και φέρνει αποτελέσματα.

Το φιάσκο της πολιτικής τους, αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις τους. Ο λαός μας, το λέει "τσίπα" ... Αν είχαν λίγη θα σιωπούσαν. Τηλεθεατές ήταν πάντα στο ζήτημα της Ryanair. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τηλεθεατές με φτηνά επικοινωνιακά πανηγύρια-φιάσκο.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «Μια μακρόχρονη φιλία και συμπόρευση στην τοπική Αυτοδιοίκηση μας καθοδηγεί και...
Ο Νίκος Γερονικόλας στο πλευρό του Μανώλη Γλυνού. -Ηχηρή συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων του...
Η Νατάσα Βενετοκλή υποψήφια με την Παράταξη του Μανώλη Γλυνού -"Νίκη με άρωμα γυναίκας...
ΙΣΧΥΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ 50 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ -Η...