Πρόσκοποι κατασκηνώνουν στην Κάρπαθο!

Δεκαεπτά έφηβοι και επιτελείο ενήλικων εκπαιδευμένων βαθμοφόρων από την 8η, 14, και 52η Κοινότητα Ανιχνευτών Αθηνών – Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-κατασκηνώνουν στο νησί της Καρπάθου (6- 17 Αυγούστου)
Χθες (10/08)πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρο, εκφράζοντας τις θετικές εντυπώσεις από την παραμονή τους στο νησί και την φιλοξενία των κατοίκων. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων κ. Ι. Καραϊτιανός.
«Σκοπός της επιλογής της Καρπάθου ήταν να γνωρίσουμε από κοντά τη ζωή στο νησί σας , να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους , τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία τους. Ένας από τους βασικούς στόχους της δράσης μας είναι η κοινωνική προσφορά, με σχεδιασμένες από πριν δραστηριότητες με σκοπό να φέρουμε το στίγμα μας στον τόπο σας βοηθώντας την τοπική κοινωνία. Κάτι τέτοιο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της ομάδας μας όσο και στους κατοίκους των νησιών να αντιληφθούν, με τρόπο βιωματικό,, πως όσο μεγάλη και αν είναι η απόσταση που μας χωρίζει τόσο κοντά είναι σημαντικό να αισθανόμαστε» υπογραμμίζει ο Αρχηγός Συστήματος Παναγιώτης Καζαζίδης στη σχετική ενημερωτική επιστολή του.
Στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησαν πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων και από τις δύο πλευρές.

Share