Πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών για την επίλυση των προβλημάτων του Γυμνάσιου της Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών για την επίλυση των προβλημάτων του Γυμνάσιου της Κάσου -Η διάθεση μηχανικών της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) στον Δήμο Κάσου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μελέτες και έργα για την συντήρηση του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Κάσου, συμφωνήθηκε μετά από επικοινωνία του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. -Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για την αδυναμία του δήμου να εξασφαλίσει το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε να υλοποιηθούν οι μελέτες για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες, κάλεσε την Δήμαρχο Κάσου Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη στο υπουργείο Εσωτερικών και την ενημέρωσε ο ίδιος για την θετική εξέλιξη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι μηχανικοί της ΚΤΥΠ θα αναλάβουν τις μελέτες προκειμένου να διεκπεραιωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες και να προχωρήσει το έργο.

Μεταξύ της δημάρχου Κάσου και του Υπουργού Εσωτερικών διεξήχθη μια ουσιαστική συζήτηση για τις ανάγκες του νησιού, την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι νησιωτικοί δήμοι υπό το πολύπλευρα περιοριστικό πλαίσιο των τελευταίων ετών και τις προσπάθειες του υπουργείου να ξεπεράσει προβλήματα με τα διαθέσιμα μέσα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι έρχονται συχνότερα αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα προβλήματα. Ειδικά για την Κάσο διερευνώνται περαιτέρω τα περιθώρια για να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν από έλλειψη προσωπικού. Ταυτόχρονα, αναμένεται να αξιοποιηθούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου, μεταξύ άλλων για την υλοποίηση εργασιών διασύνδεσης υφιστάμενων γεωτρήσεων με το δίκτυο υδροδότησης του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάσος είχε γίνει αποδέκτης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του 2017, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ για 85 για ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους. Αντίστοιχη έκτακτη ενίσχυση δρομολογείται και για το 2018.

--

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Νατάσα Βενετοκλή υποψήφια με την Παράταξη του Μανώλη Γλυνού -"Νίκη με άρωμα γυναίκας...
«Οι συνομιλίες με τις αεροπορικές εταιρείες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και στόχος της κυβέρνησης...
ΙΣΧΥΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ 50 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ -Η...
Ο Νίκος Γερονικόλας στο πλευρό του Μανώλη Γλυνού. -Ηχηρή συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων του...