Προσκυνηματική επίσκεψη ατόμων Τρίτης Ηλικίας των δομών του Δήμου Ρόδου, στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης

Προσκυνηματική επίσκεψη ατόμων Τρίτης Ηλικίας των δομών του Δήμου Ρόδου, στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης.
-Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, οργάνωσε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμη, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή 400 ατόμων τρίτης ηλικίας που εξυπηρετούνται στις δομές του Δήμου Ρόδου, όπως και άλλων φορέων και ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στο νησί.
Παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Άννας Ζωάνου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κου Μιχάλη Καφετζή, συμμετείχαν ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και από τις δομές της: ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, όπως και από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των δημοτικών ενοτήτων: Καλλιθέας, Αταβύρου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου, Καμείρου, Πεταλουδών, Ιαλυσού, Αφάντου και Λινδίων.
Κατά την διάρκεια του ευλαβικού προσκυνήματος οι 500 στο σύνολο τους εκδρομείς , έζησαν συγκινητικές στιγμές, αφού είχαν την μεγάλη ευλογία και ευκαιρία να επισκεφθούν το Καθολικό της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, να προσκυνήσουν την Μεγαλόχαρη εικόνα του Ταξιάρχη και να συμμετάσχουν στην αρτοκλασία που τελέστηκε από τον Πατέρα Νεκτάριο. Μαζί ήταν και ο Πατήρ Σάββας από την ενορία των Ταξιαρχών Μαριτσών.
Τα ναύλα, ήταν μία ευγενής προσφορά της ναυτιλιακής εταιρίας Dodekanisos Seaways, μετά από την ευγενική πρόσκληση του κ. Γεώργιου Σπανού που διέθεσε το συμβατικό φέρι μποτ πλοίο «Παναγία Σκιαδενή» για το προσκύνημα των ατόμων της 3ης ηλικίας στον Πανορμίτη. Σημαντικός αρωγός της προσπάθειας ήταν και οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις Ιερά Μητροπόλεως Ρόδου.
Ευχαριστήριο Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος ευχαριστεί την ναυτιλιακή εταιρία και προσωπικά τον κο Γεώργιο Σπανό, για αυτήν την ανιδιοτελή προσφορά του και την ευαισθητοποίηση του σε πρωτοβουλίες και δράσεις εθελοντισμού.

Share