Προσάραξη θαλαμηγού στην θαλάσσια περιοχή "Λάμπη" της Κω

Προσάραξη σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, του Θ/Γ “WHITE”, σημαίας ΗΠΑ, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, λίγα μέτρα από την ακτή.
Άμεσα έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο της ανωτέρω θαλαμηγού ότι οι εννέα (09) αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων και χρειάζεται ρυμούλκηση για να αποκολληθεί.
Το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, που έσπευσε προς παροχή συνδρομής, εξέφρασε αδυναμία ρυμούλκησης, διότι υπήρχε κίνδυνος βύθισης, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ρυμούλκηση μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και οι επιβάτες να αποβιβαστούν στο λιμένα Κω με το εν λόγω Ρ/Κ.
Το  “WHITE” παρέμεινε προσαραγμένο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση, μέχρι επιδιόρθωσης της βλάβης και ρυμούλκησης στο λιμένα Κω. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...