Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων» - Η παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου προς την Aegean είχε αποτελέσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων»

-Η παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου προς την Aegean είχε αποτελέσματα

«Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων». Αυτό υποστήριξε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στη 2ωρη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα , με τον Πρόεδρο της Aegean Airline, κ. Ευτύχιο Βασιλάκη καθώς και με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Εταιρείας, κ. Στέφανο Σαδόπουλο και την Διευθύντρια Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, κα. Σταυρούλα Σαλούτση.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα – παρέμβαση του Δημάρχου, ο Δήμαρχος επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες, τα κοινωνικά προβλήματα και τις παρενέργειες από τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και ζήτησε την επανεξέταση του θέματος από την Εταιρεία. Από την πλευρά της Aegean έγινε αναλυτική παρουσίαση των παραγόντων που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την τελική υψηλή τιμή των εισιτηρίων, όπως  το υψηλό κόστος των φόρων αεροδρομίου, καθώς και το ΦΠΑ στις πτήσεις εσωτερικού, μια επιβάρυνση που δεν ισχύει στις πτήσεις για το εξωτερικό.

 

Η συνάντηση ωστόσο, είχε αποτελέσματα. Ο Πρόεδρος της Aegean, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Ρόδου ζήτησε την άμεση επανεξέταση του σχεδιασμού των πτήσεων του δρομολογίου Ρόδος-Αθήνα, προκειμένου να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων, καθώς  και να εξυπηρετούνται περισσότεροι επιβαίνοντες.

 

Συνεπώς, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα ισχύσουν τις προσεχείς ημέρες θα αφορά την δρομολόγηση μεγαλύτερων σε χωρητικότητα αεροσκαφών, καθώς και την εβδομαδιαία αύξηση του αριθμού των πτήσεων.

 

Επιπλέον, ο κ. Βασιλάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρόδου, πως η Aegean έχει καταθέσει προτάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις αεροπορικές συνδέσεις. Ο κ. Χατζηδιάκος έδειξε ιδιαίτερη ικανοποίηση από την παραπάνω εξέλιξη, καθώς είναι σύμφωνη με την πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔΝΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, στις 19-20 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ρόδου πρόκειται να επαναλάβει την σχετική πρόταση στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Σαντορινιό αύριο το πρωί.

 

Στο τέλος της συνάντησης εργασίας, ο Δήμαρχος Ρόδου κάλεσε τον κ. Σαδόπουλο να παρευρεθεί στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις της εταιρείας, καθώς και για να εξειδικευθούν οι παραπάνω δράσεις.

 

Παράλληλα ο κ. Χατζηδιάκος για το ίδιο ζήτημα θα έχει στις 19 Δεκεμβρίου συνάντηση με εκπροσώπους της Fraport, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει και από την Εταιρεία αυτή, αναφορικά με το κόστος και τη συχνότητα των πτήσεων από και προς την Ρόδο.

 

Η άμεση παρέμβαση του Δημάρχου για το καυτό θέμα των τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ημερησίως φαίνεται πως έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

 

Η προσπάθεια συνεχίζεται...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...