Παναγιώτης Κουνάκης σε Χατζημάρκο για LED: "Άδραξε την ευκαιρία και πάρε την σωστή απόφαση που θα στηρίξουμε όλοι"

Παναγιώτης Κουνάκης σε Χατζημάρκο για LED:

"Άδραξε την ευκαιρία και πάρε την σωστή απόφαση

 που θα στηρίξουμε όλοι"

-Ο αποπροσανατολισμός από την ουσία του διαγωνισμού των φωτιστικών LED αξίας 4,5 εκ. ευρώ συνεχίζεται από τον κ. Χατζημάρκο.

            Ο ίδιος και οι γύρω του παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι στις 31.01.2018 με την 127/2018 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), η οποία δεν προσβλήθηκε νομικά, ο προηγούμενος διαγωνισμός χαρακτηρίστηκε "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ".

            Μία προδικαστική απόφαση την οποία ουδέποτε τόλμησε να προσβάλει στα αρμόδια εφετεία ή στο συμβούλιο της Επικρατείας  ο κ. Χατζημάρκος και η οποία ακύρωσε τον διαγωνισμό, όπως ακριβώς θα μπορούσε να κάνει και μία δικαστική απόφαση.

            Πρόκειται, δηλαδή, για απόφαση που ανάγκασε τον κ. Χατζημάρκο σε πολιτική ήττα και υποχώρηση, διότι σύμφωνα με το Νόμο, οι αποφάσεις της ΑΕΠΠ είναι δεσμευτικές, όπως και οι δικαστικές. Άλλως τε, σύμφωνα με την ερμηνεία του νόμου οι αποφάσεις της Αρχής αυτής εξομοιώνονται με δικαστικές αποφάσεις.

            Γι' αυτό επισυνάπτω μία χαρακτηριστική παράγραφο της επίμαχης απόφασης, που χαρακτηρίζει "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ" τις απαιτήσεις του προηγούμενου διαγωνισμού που παρακωλύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

 

 

 Αυτά όμως ερευνώνται και από τη δικαιοσύνη όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα ξεχάσουν.

            Το ζήτημα σήμερα είναι οι ακολουθούμενες διαδικασίες και η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία με πρόταση του νομικού συμβούλου της ΠΝΑΙ επί της ουσίας παρέκαμψε την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού.

            Αντί να γίνει σεβαστή η γνώμη των αρμόδιων μηχανικών να αποκλειστούν και οι δύο εταιρίες και να ακυρωθεί ο  διαγωνισμός, συνεχίστηκε μόνο με μία.

            Καλούν μάλιστα την μοναδική εταιρία να προσκομίσει τεχνικές διευκρινίσεις τις οποίες ενώ η επιτροπή διαγωνισμού έκρινε ουσιώδεις αυτοί θεώρησαν ότι είναι επουσιώδεις.

            Ασφαλώς και αυτό αποτελεί δικαίωμα της πλειοψηφίας, αλλά της αναλογεί και η ευθύνη ότι μετέτρεψαν το Οχι της πλειοψηφίας της Επιτροπής Διαγωνισμού σε Ναι, ως προς τη συνέχιση της διαδικασίας.

            Όλα αυτά κάποιοι δεν ήθελαν να λεχθούν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα, μετατρέποντας την (σε μία ακόμη) συνεδρίαση σε μάχη εντυπώσεων.

            Η πρότασή μου, την οποία θα καταθέσω και επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής είναι απλή.

            Να υιοθετηθεί η απόφαση των αρμόδιων μηχανικών και να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός με καλύτερη διαδικασία.

            Να ακολουθήσουμε το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης μέσω ΣΔΙΤ (Σύμβαση Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) μετά από νέο διαγωνισμό για ιδιώτη επενδυτή.

            Πρόκειται για διαδικασία που έχει ακολουθήσει και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης και άλλοι με πολλά πλεονεκτήματα, διότι δεν εξαντλούνται πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλα έργα και το ρίσκο της επένδυσης βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιώτη.

            Πρόθεση μου, είναι να προτείνω την καλύτερη λύση για τον τόπο και να βοηθήσω το έργο των συναδέλφων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή.

            Μία οικονομική επιτροπή στην οποία δεν μετέχει ούτε δικηγόρος ούτε οικονομολόγος από την πλειοψηφία επειδή έτσι ήθελε ο  κ. Χατζημάρκος.

            Η κουλτούρα συνεργασίας ειδικά εν όψει της εφαρμογής της απλής αναλογικής θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Δυστυχώς όμως η τακτική της όξυνσης του κ. Χατζημάρκου δεν αφήνει περιθώρια συναινετικών λύσεων.

            Αντί για διάλογο και συνεννόηση χρησιμοποιούνται πολιτικά υποτακτικοί για να πραγματοποιούν χυδαίες προσωπικές επιθέσεις.

            Η στοχοποίηση σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο ακόμα και σε ασθενή μέλη της οικογένειας μου δεν μου είναι άγνωστη.

            Όσο και αν προκληθώ δεν πρόκειται να απαντήσω σε υβριστές ούτε να φοβηθώ.

            Αντίθετα, θα συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντα μου κατά συνείδηση με διάθεση συνεργασίας στα θετικά αλλά και πολιτικής κριτικής στα αρνητικά και μοναδικό μου γνώμονα την προαγωγή της αλήθειας και το καλό του τόπου.

            Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τις οικογενειακές μου αρχές και να παρασυρθώ στο επίπεδο της λάσπης και των χαρακτηρισμών.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...