Πίτσα Ντόναλντ Τραμπ – Του Βαγγέλη Παυλίδη

Το σημείωμα αυτό ήταν να το δημοσιεύσω χθες μα ήλθε το βραβείο και μου αναποδογύρισε τις προτεραιότητες. Χθές, λοιπόν, ήταν τα γενέθλια του Donald John Trump που γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1946. Το τι βγαίνει απο το στόμα του εν δυνάμει επόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ είναι αρκετά τρομακτικό. Εξ ίσου τρομακτικό είνα και το τι μπαίνει μέσα, ιδιαίτερα για όσους εξ ημών θεωρούμε πως το στομάχι είναι ένα απο τα παράθυρα της ψυχής: “Junk food”, που λένε οι Αμερικάνοι, σκουπιδοτροφή που θα λέγαμε εμείς. Χαμπούρκερ και chicken sticks, πατάτες τηγανιτές του φαστφουντάδικου και Diet Coke για να πάνε κάτω. Α, και για πρωϊνό δυο καλά τηγανισμένα αυγά, μέτρια ψημένο μπαίηκον και λουκάνικα. Τα αγαπημένα του εστιατόρια; Για ευνόητους λόγους να μην τα αναφέρω ονομαστικά, τα φαντάζεστε υποθέτω απο το φαγητό που σερβίρουν. Αν τώρα τον πιέσεις πολύ θα σου πεί πως γενικά του αρέσει η πάστα και η βωδινή μπριζόλα. Τυπικός Αμερικάνος θα έλεγε κανείς κι ίσως γι αυτό να είναι τόσο δημοφιλής. Έχει όμως και μια παραξενιά που δεν ξέρω αν και πόσο, σε ποιόν βαθμό, την συμερίζονται οι συμπατριώτες του. Λατρεύει την πίτσα μα μόνο το πάνω μέρος, την “γέμιση” αν λέγεται έτσι, που το αφαιρεί προσεκτικά και την τρώει σκέτη, αφήνοντας στην άκρη την πίτα -το ψωμί. Και του στραβού το δίκιο τώρα. Ο Τραμπ δηλώνει πως του αρέσει πολύ το Ρολό Κιμά που του φτιάχνει η μαμά του. Σας δίνω την συνταγή… καλό ακούγεται μα τίποτα το ιδιαίτερο.

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑΣ 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη – 1 γλυκά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη – 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα – 1 τομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη – 2 μεγάλα αυγά – 2/3 φλυτζάνι ψίχουλα – 1/4 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος – 2/3 φλυτζάνι τοματοπολτός – αλάτι, πιπέρι ΟΔΗΓΙΕΣ Προθεμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σωτάρουμε σε τηγάνι πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο και τομάτα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στο παραπάνω κιμά, αυγά, ψιχουλα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά σ’ ένα μπώλ. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ταψί και το πλάθουμε σε φρατζόλα. Περιχύνουμε με τον τοματοπελτέ αραιωμένο με νερό. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40 – 50 λεπτά. Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, 10 περίπου λεπτα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σάλτσα μανιτάρια και πουρέ πατάτας. pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...