Ο Δήμος Ρόδου ξεκινάει τις διαδικασίες αντικατάστασης 29.550 φωτιστικών σωμάτων και συμβατικών λαμπτήρων με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τεχνολογίας LED

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Ο Δήμος Ρόδου ξεκινάει τις διαδικασίες αντικατάστασης 29.550 φωτιστικών σωμάτων και συμβατικών λαμπτήρων με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τεχνολογίας LED -Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου ενέκρινε κατά τη διάρκεια της σημερινής του (19.09.2017) συνεδρίασης την εισήγηση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου με θέμα “Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities (Ευφυείς πόλεις), με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου”.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση ο Δήμος Ρόδου, ξεκινάει την ωρίμανση του έργου, με στόχο να αναζητήσει υπηρεσίες και χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης στον τομέα ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων (Οδοφωτισμός), παράλληλα με την συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια, μέσω ανοιχτού, διεθνή διαγωνισμού.

Το εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί με την διαδικασία ΣΔΙΤ, και συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων έργων που θα ενταχθούν στον κατάλογο ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης. Στόχος του Δήμου είναι το ανωτέρω έργο, στο οποίο ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει το σύνολο της ευθύνης και του ρίσκου, να δημοπρατηθεί εντός του 2017 και να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου του οδοφωτισμού, θα επιτευχθεί η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, ο περιορισμός της καταναλισκόμενης ενέργειας, η περιστολή των λειτουργικών κοστών και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δηλώνοντας πως «ο Δήμος Ρόδου συνεπής στους στόχους του για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τοπικών κοινοτήτων του νησιού ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο έργο στον τομέα της ενέργειας». Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. έγινε λεπτομερής παρουσίαση της χρηματοδότησης και βιωσιμότητας του έργου, από τον εμπειρογνώμονα που ανέλαβε να εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, κ. Ιωάννη Γιάνναρο. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κος Στράτος Καρίκης επισήμανε ότι είναι σειρά ετών και δημοτικών αρχών, το θέμα του κακού φωτισμού δεν έχει αντιμετωπιστεί και ότι είναι ένα έργο που με μεγάλη προσοχή πρέπει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και αισθητικής της πόλης.

Ο κος Γιώργος Υψηλάντης χαρακτήρισε άριστη την πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι ακολουθείται η διαδικασία ΣΔΙΤ, για συντομία του χρόνου αξιοποίησης του έργου, ενώ ο κος Γιάννης Γιανακάκης(εκπρόσωπος της παράταξης του κυρίου Χατζή Χατζηευθυμίου), συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία. Αρνητικά ψήφισαν η κα Ευαγγελία Παναή για ιδεολογικούς λόγους και ο κος Σάκης Στάγκας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...