Ο Δήμος Ρόδου ενώνει την φωνή του με 16 δήμους της Ευρώπης για το προσφυγικό ζήτημα

Ο Δήμος Ρόδου ενώνει την φωνή του με 16 δήμους της Ευρώπης για το προσφυγικό ζήτημα -Με αφορμή τη χθεσινή (20.06) Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Snapshots from the Borders», ο Δήμος Ρόδου πραγματοποίησε στο εκθεσιακό χώρο της πύλης D’amboise έκθεση έργων τέχνης συμπολιτών μας με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, εκτέθηκαν 37 καλλιτεχνικές δημιουργίες από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρόδου, σχολεία της Ρόδου, καθώς και οργανώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στο πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., και του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5.367.995 ευρώ, συμμετέχουν 17 Δήμοι και 14 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πολίτες και τους φορείς λήψης αποφάσεων ότι η μετανάστευση αποτελεί ένα σύνθετο και πολυδιάστατο φαινόμενο, καθώς και ένα πολιτικό ζήτημα που απαιτεί διευρυμένες συνέργειες και την προαγωγή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν, μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, εκπόνηση μελετών για τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η δημιουργία ενός διευρωπαϊκού δικτύου δήμων.

Ο Δήμος Ρόδου θέλει να ευχαριστήσει θερμά για την πολύτιμη συμπαράσταση και βοήθεια για την διεξαγωγή της παραπάνω έκθεσης: - Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά - Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου - Το ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου - Το ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «ΕΣΤΙΑ» της ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου - Το ΚΗΦΗ Αγ. Αποστόλων της ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου - Το Europe Direct Dodecanese της ΑΝΔΩ - Το 3ο, 14ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου - Το 1ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Ρόδου - Τη ΧΕΝ - Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...