Ο Δήμος Κω αποκτά νέο λογότυπο - Ανοιχτός διαγωνισμός με ελεύθερη συμμετοχή

Δελτίο Τύπου
-Ο Δήμος Κω αποκτά νέο λογότυπο.
-Ανοιχτός διαγωνισμός με ελεύθερη συμμετοχή όλων.

Τη νέα του οπτική ταυτότητα με ένα συμβολικό, σύγχρονο, καλαίσθητο, αναγνωρίσιμο και δυνατό επικοινωνιακά λογότυπο πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος Κω.
Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους είναι ανοικτή, απευθύνεται σε οποιονδήποτε –ενήλικα- μπορεί να το σχεδιάσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητούνται και η προθεσμία λήγει στις 13 Δεκεμβρίου 2017.
Το λογότυπο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, σαφές, αναγνωρίσιμο, εύκολα αντιληπτό και να προσελκύει την προσοχή.
Παράλληλα θα πρέπει να συνδυάζει στοιχεία της ιστορικής, πνευματικής, γεωγραφικής, φυσικής και πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού και να προβάλλει την εικόνα του ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.
Το νέο λογότυπο θα έχει διάφορες εφαρμογές και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Κω σε ποικίλες ενέργειες και δράσεις, όπως έγγραφα και επιστολές (αντικαθιστώντας το εθνόσημο που χρησιμοποιείται σήμερα), ενέργειες τουριστικής προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης, σημαίες, έντυπα και διάφορες εκδόσεις (αφίσες, προσκλήσεις, φυλλάδια κλπ), ψηφιακές εφαρμογές κλπ.
Η αξιολόγηση των προτάσεων – σχεδίων που θα κατατεθούν θα γίνει από πενταμελή επιτροπή που έχει συσταθεί μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Κυρίτσης, δύο εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.
Σημειώνεται ότι προκειμένου η Επιτροπή να κρίνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο τα σχέδια που θα υποβληθούν, στη διαδικασία της αξιολόγησης θα διατηρηθεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων.
Στο νικητή θα απονεμηθεί έγγραφος τίτλος και χρηματικό βραβείο 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου του Δήμου Κω. Σημειώνεται ότι στους δημιουργούς της δεύτερης και τρίτης καλύτερης πρότασης θα αποδοθεί κατά τη διάρκεια της ίδιας τελετής εύφημος μνεία.
Όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Κω (www.kos.gov.gr), ενώ διευκρινίσεις και πληροφορίες παρέχονται από τη γραμματεία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Συντονισμού, Δημοτικής Περιουσίας, Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Τομέα, κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Σκεύου Ζερβού 40, Κως 85300, τηλ. επικοινωνίας 2242361531,
e-mail: p.anesti@kos.gr).

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Share