Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος κοντά στους μελισσοκόμους των νησιών μας

Δελτίο Τύπου-Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος κοντά στους μελισσοκόμους των νησιών μας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση και στα πλαίσια των επαφών του με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, μετέβη το Σάββατο 2.12.2017 στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στις 1 - 3.12.2017.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.
Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και έδωσε τη δυνατότητα σε μελισσοκόμους από τα νησιά μας αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Ο κ. Χ. Κόκκινος συνομίλησε με τους μελισσοκόμους που προέρχονταν από τα νησιά μας (Ρόδο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Άνδρο, Κέα, Πάρο, Αμοργό) στο εκθεσιακό περίπτερο της Π.Ν.Αι.. Έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στην ανάγκη να στηριχθεί ο Πρωτογενής Τομέας στον οποίο υπάγεται και η μελισσοκομία, διότι αποτελεί βασικό και διαχρονικό αναπτυξιακό πυλώνα.
Όλοι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας οφείλουν με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους να στηρίξουν τους παραγωγικούς κλάδους και τους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους προς όφελος τους λαού και του τόπου μας.
Η ορθολογική διάθεση οικονομικών πόρων από εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα θα φέρει θετικά αποτελέσματα για τους μελισσοκόμους.

Share