Ο Έπαρχος Καρπάθου - Κάσου στο νησί της Κάσου με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων

                                                                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μετά από έγγραφη πρόσκληση της Δημάρχου Κάσου Μαίρης Σορώτου- Τσανάκη , επισκέφθηκε την Κάσο τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 κλιμάκιο της Περιφερειακής ενότητας Καρπάθου-Κάσου αποτελούμενο από τον Έπαρχο Καρπάθου-Κάσου Ιωάννη Μηνατσή, κτηνίατρο, γεωπόνο, μηχανικό και διοικητικό υπάλληλο προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα της υπηρεσίας.
Το κλιμάκιο του Επαρχείου συνόδευε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ.Θανάσης Παπαρούπας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κάσο ο κ. Παπαρούπας   ενημερώθηκε από τη Δήμαρχο Κάσου Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη  και τον ιατρό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κάσου κ.Νικόλαο Συμσερίδη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάσος στον τομέα της υγείας, την έλλειψη προσωπικού, τις εκκρεμότητες για την μετεγκατάσταση του ιατρείου στο καινούριο κτίριο και την κατάσταση των ασθενοφόρων.
Δεσμεύτηκε να πράξει τα δέοντα ώστε όσα προβλήματα είναι της δικής του δικαιοδοσίας να βρουν το συντομότερο δυνατό την λύση τους.
Στη συνέχεια η Δήμαρχος εισηγήθηκε την ένταξη των παρακάτω έργων του Δήμου  Κάσου στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής ενότητας Καρπάθου-Κάσου:
1. Νέα ασφαλτόστρωση από αεροδρόμιο προς Αγ.Κωνσταντίνο
2. Προστατευτικά τοιχία και τάφρους στο δρόμο από Κουντουαλιώτη έως Χέλατρο (κίνδυνος από κατολισθήσεις)
3.Διευθέτηση κοίτης Εμπασιάς έως βενζινάδικο
4.Συντήρηση επαρχιακού δικτύου
5.Προστατευτικά σε περιοχές εξαιρετικού κινδύνου για τους οδηγούς.
Η εισήγηση της δημάρχου βρήκε σύμφωνο τον Έπαρχο στην ένταξη όλων των παραπάνω έργων στο τεχνικό πρόγραμμα του Επαρχείου .
Επίσης ο Έπαρχος εξέφρασε την πρόθεση του, από εδώ και στο εξής και  σε μηνιαία βάση να πραγματοποιούνται επισκέψεις κλιμακίου υπαλλήλων της υπηρεσίας του Επαρχείου στην Κάσο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του νησιού και την άψογη και στενή συνεργασία Δήμου και Επαρχείου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο γεωπόνος και κτηνίατρος του Επαρχείου προέβησαν σε συνεργασία με την επιτροπή πρωτογενούς τομέα Κάσου, στην ενημέρωση των μητρώων αιγοπροβάτων των κτηνοτρόφων.
Επίσης ο κτηνίατρος προχώρησε σε αιμοληψίες αιγοπροβάτων και ήρθε σε επαφή με τους κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες κατοικιδίων για μία ενημερωτική συζήτηση μαζί τους σε θέματα που τους απασχολούν.  

Εκ του Δήμου Κάσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...