Ουδεμία Υποβάθμιση στο ΙΚΑ της Καρπάθου» ισχυρίζεται ο Διοικητής του ΙΚΑ προς τον Δήμαρχο Καρπάθου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα:  «Ουδεμία Υποβάθμιση  στο ΙΚΑ της Καρπάθου» ισχυρίζεται ο Διοικητής  του ΙΚΑ προς τον Δήμαρχο Καρπάθου!»
« Ουδεμία υποβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών  του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ  προς τους ασφαλισμένους της Καρπάθου δεν επιφέρει η μετεξέλιξη  του Παραρτήματος Καρπάθου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης»  είναι η άποψη  που διατυπώνει εγγράφως ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος  προς τον Δήμαρχο Καρπάθου μετά την πραγματοποιηθείσα συνάντησή τους στις 21/03.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

.   Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την επίσκεψή σας στο Γραφείο  μου σήμερα  21 Μαρτίου όπου μου εκθέσατε  τους φόβους σας  για υποβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών  του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην Κάρπαθο, θέλω να σας διαβεβαιώσω  για τα παρακάτω:

Ουδεμία υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ  προς  τους ασφαλισμένους της Καρπάθου  δεν επιφέρει η μετεξέλιξη του Παραρτήματος Καρπάθου  σε Γραφείο Κοινωνικής  Ασφάλισης.

Η εν λόγω αλλαγή  είναι ουσιαστικά   αφενός  επιβεβλημένη  για λόγους προσαρμογής  της λογιστικής  διαχείρισης  του συνόλου των λειτουργικών δομών  του Ιδρύματος  στο Προεδρικό   Διάταγμα  80(Π. Δ. 80 ) και αφετέρου  αποσκοπεί  στην ορθολογική  και παραγωγική  αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού  του Ιδρύματος  προς όφελος των ίδιων των ασφαλισμένων  και των επιχειρήσεων.

Η προσαρμογή του Πληροφοριακού  Συστήματος  του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ  έχει τη  δυνατότητα  απρόσκοπτης  παροχής  των υπηρεσιών  του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ  προς ασφαλισμένους  και επιχειρήσεις  από τις νέες  δομές  των Γραφείων  Κοινωνικής Ασφάλισης.

Φόβοι και κυρίως ανεύθυνες   διαδόσεις  διαφορετικών  πληροφοριών  από όπου κι αν προέρχονται  πιθανότατα πηγάζουν είτε από άγνοια . είτε από σκοπιμότητες  που πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.

Οι  νέες δομές  των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης σε κάθε περίπτωση  θα στελεχώνονται  με δύο τουλάχιστον  υπαλλήλους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , οι οποίοι οργανικά  θα ανήκουν στο Υποκατάστημα το οποίο και θα εποπτεύει τη Λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής  Ασφάλισης.

Ο Διοικητής  ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.


Ροβέρτος Σπυρόπουλος     




                                                                   Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...