Οργή στο δήμο Ρόδου κατά της ΕΤΑΔ - Δεν παραχωρεί τις παραλίες γιατί ανήκουν στο υπερταμείο...

Η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην εκμίσθωση των παραλιών της Ρόδου που ανήκουν στην κυριότητα της χωρίς να προχωρήσει σε καμιά παραχώρηση στο δήμο Ρόδου όπως ενημέρωσε χθες το βράδυ το δ.σ Ρόδου ο επι των οικονομικών αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου επειδή όπως είπε οι εν λόγω παραλίες έχουν παραχωρηθεί στο υπερταμείο και η παραχώρηση θα θεωρηθεί ως απιστία σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον ίδιο ο πρόεδρος του φορέα Γιώργος Τερζάκης. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή αλλά και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. «Ξεπουλάνε τις παραλίες της Ρόδου και δεν ντρέπονται. Τις έχουν ξεπουλήσει στο υπερταμείο. Ενα χρόνο το ήξεραν και μας δούλευαν. Έμεινε μόνο ο αέρας που αναπνέουμε» ανέφερε φανερά οργισμένος ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Σημείωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση στις συγκεκριμένες παραλίες γιατί οι σχετικές δαπάνες δεν θα εγκρίνονται από τον επίτροπο. Ο Στράτος Καρίκης εξέφρασε την απογοήτευση του δηλώνοντας ότι «γυρίζουμε δεκαετίες πίσω», ο Γιώργος Υψηλάντης αναρωτήθηκε τι θα κάνει ο δήμος αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους λουόμενες δεν είναι οι ενδεδειγμένες και ο Τακης Πότσος σημείωσε ότι οι παραλίες ανήκουν στο λαό και εκεί πρέπει να μείνουν. Συμφωνήθηκε ως πρώτη αντίδραση να είναι ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα διαβιβαστεί προς όλους τους αρμοδίους.

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ έχει στην κατοχή τις παραλίες από «Ελλη» μέχρι Μπελβεντέρε, Ιαλυσού, Αφάντου, Τραουνού και Τσαμπίκα. Τα έσοδα που θα χάσει ο δήμος Ρόδος από την ΕΤΑΔ το χρόνο ανέρχονται στα 350.000 ευρω.

Οι παραλίες που ανήκουν στην Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου θα παραχωρηθούν στο δήμο, θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά και θα υπάρχει μοίρασμα στα έσοδα ανάμεσα στους δύο φορείς.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...