Ολοκληρώνεται το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel

Με τρεις ημέρες προβολών ολοκληρώνεται το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο. Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 20-22 Φεβρουαρίου στις 20:00 στον κινηματογράφο Παλλάς, οι δύο τελευταίες ενότητας του φεστιβάλ ταινιών και οι ταινίες Ανήκω Εδώ και Λαμπερός Ήλιος του Βασίλη Λουλέ. -Δευτέρα, 20/02/2017

Θεματική ενότητα: Όταν μεγαλώσω

Φεύγοντας Από Το Σπίτι, 2013 - Joost Lieuwma, Ολλανδία (7’ - Κινούμενο Σχέδιο)

Όταν ο Πατέρας αποφάσισε πως ο Richard είναι αρκετά μεγάλος ώστε να φύγει από το πατρικό του σπίτι, τον έστειλε έξω στον κόσμο. O Richard συνεχίζει να γυρίζει πίσω στο σπίτι, κάθε φορά και με έναν πιο αξιοπερίεργο τρόπο. Κάπως, μοιάζει να είναι συναισθηματικά δεμένος με το σπίτι. Όταν όμως μία ατυχής αλλαγή συμβαίνει στη ζωή, ο Richard αναγκάζεται να σταθεί στα δύο του πόδια.

Δε Μπορείς Να Τα Κάνεις Όλα Μεμιάς, Όμως Μπορείς Να Τα Αφήσεις Όλα Μεμιάς, 2013 - Marie-Elsa Sgualdo, Ελβετία (15’ – Δράμα)

Όλα ξεκίνησαν σε έναν καναπέ. Την είδε να γδύνεται και έκαναν έρωτα για πρώτη φορά.

Φυλακισμένοι, 2014 - Margarida Madeira, Πορτογαλία (7’ – Κινούμενο Σχέδιο)

Ο Ivo πλέον ζει έξω από Τα Τείχη, αλλά θα προτιμούσε να είναι μέσα από Αυτά, εκεί όπου βρίσκονται η μητέρα του και ο μικρός του αδερφός. Ο Sérgio ζει μέσα από Τα Τείχη, όμως η αδερφή του βρισκόταν έξω από Αυτά. Το σπίτι είναι μέσα ή έξω από Αυτά Τα Τείχη; Σε ποια πλευρά βρίσκεται η ελευθερία;

Η Καλλιτέχνις Της Πείνας, 2014 – Pedram Fuladian-Dahl, Σουηδία (11’ – Δράμα)

Μία διαφορετική ματιά στο πως τα συναισθήματα μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Η μητέρα του Daniel πλησιάζει αγνώστους στα εμπορικά κέντρα και τους πιέζει να της αγοράσουν ένα μεσημεριανό γεύμα. Το αίσθημα της ντροπής τον έχει ακολουθήσει για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του – ο Daniel θυμάται τις περίεργες προσπάθειες της μητέρας του από όταν ήταν παιδί, και το πώς βασανιζόταν και αγχόταν εξαιτίας της παράξενης συμπεριφοράς της. Όσο ο Daniel όμως μαθαίνει να βλέπει τον κόσμο με την ματιά της μητέρας του, έχει να κάνει μία επιλογή – είτε να την σταματήσει, είτε να την αποδεχθεί για αυτό που είναι.

Αλμυρό & Γλυκό, 2011 - Polly Guentcheva, Βουλγαρία (12’ – Δράμα)

Η ιστορία ενός πατέρα και του νεαρού του γιου που έχουν βρεθεί σε μία ασυνήθιστη κατάσταση – βρίσκονται μόνοι την παραμονή των Χριστουγέννων, και πρέπει να γιορτάσουν χωρίς την σύζυγο και μητέρα τους. Οι δύο τους επιχειρούν να ανακαλύψουν και πάλι την ελπίδα καθώς και το μονοπάτι προς τον άλλον. Αυτή η νύχτα είναι μία αποκάλυψη του πνεύματος και του νου, μία ίαση ψυχών και μία εύρεση ελπίδας στον θεσμό της οικογένειας.

Βαρέων Βαρών, 2014 – Jesper Quistgaard, Δανία (16’ - Δράμα)

Ο Liam, ένας ανύπαντρος πατέρας, δυσκολεύεται να διαχειριστεί την ιδεαλιστική ματιά του εξάχρονου γιου του, Oliver, για την δουλειά που κάνει. O Oliver λατρεύει ό,τι έχει να κάνει με αστυνομικούς, και ήρωες, και επομένως πιστεύει πως ο Liam είναι ένας αστυνομικός που τιμωρεί τους κακούς. Όμως, το να θεωρείσαι υπερήρωας, μοιάζει να είναι μακριά από την αλήθεια, όταν στην πραγματικότητα είσαι τροχονόμος, όπου οι απειλές από εκνευρισμένους οδηγούς είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Ο Liam λοιπόν αποφεύγει την αλήθεια, και γενικότερα την συζήτηση που συχνά του κάνει ο Oliver για την πιθανότητα να πάει μαζί του μία μέρα στη δουλειά. Επηρεασμένος από την ιδεολογία του Oliver, ο Liam επιχειρεί να κάνει κάτι ηρωικό, μία κατάσταση η οποία παίρνει μία μη αναμενόμενη στροφή.

Τρίτη, 21/02/2017

Εκτός επισήμου προγράμματος, δύο ταινίες μικρού μήκους ελληνικής παραγωγής οι «Ανήκω εδώ» και «Λαμπερός Ήλιος», του Βασίλη Λουλέ, ο οποίος θα βρίσκεται στη Ρόδο για σειρά κινηματογραφικών σεμιναρίων που διοργανώνει το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών – Rhodes Project.

Τετάρτη, 22/02/2017

Θεματική ενότητα: Η πρώτη μέρα του υπόλοιπου της ζωής σου

Τουλάχιστον ξέρεις, 2014 - Arthur Lecouturier, Βέλγιο (19’ - Δράμα)

Η εικοσιεξάχρονη Alexandra, απομονώνει τον εαυτό της από τον έξω κόσμο. Κρύβεται ώστε να ξεπεράσει την δυσκολία που αντιμετωπίζει. Και, όπως ακριβώς και η ζωή της, ο πόνος της είναι απρόβλεπτος.

Ράγες, 2014 – Παναγιώτης Χαράμης, Ελλάδα (9, Δράμα)

Ο Δημήτρης, ένας μακροχρόνια άνεργος άνδρας κοντά στα 60 που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, ωθείται στα όρια του, στην – βαριά χτυπημένη από την οικονομική κρίση – μικρή πόλη της Δράμας, στην Βόρεια Ελλάδα.

H Tάξη Των Πραγμάτων, 2010 - César Esteban Alenda & José Esteban Alenda, Ισπανία (20’ – Δράμα)

Η ζωή της Julia συμβαίνει στην μπανιέρα της. Με κάθε σταγόνα που πέφτει, θα αποκτήσει το θάρρος να αλλάξει την τάξη των πραγμάτων.

Σλοβακία, 2009 – Matthew Szymanowski, Σλοβακία (22’ – Δράμα)

Μία γυναίκα στα πρόθυρα της κρίσης αιχμαλωτίζεται από την γοητεία ενός όμορφου, νεαρού πωλητή οικιακών συσκευών παρά την θεωρητικά σταθερή οικογενειακή της ζωή.

Θα Ήταν Λαμπρό, Ακόμη…, 2009 - Lina Lužytė, Λιθουανία (21’ – Δράμα)

Το έτος είναι 1992. Η Λιθουανία είναι ήδη ανεξάρτητη. Οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν την επανακτημένη τους ελευθερία και απολαμβάνουν τις εισαγωγές που γεμίζουν τα καταστήματα, τα οποία συνήθιζαν να είναι άδεια κατά τα Σοβιετικά χρόνια. Όμως, ο καιρός των «ελλείψεων», δεν έχει ακόμη τελειώσει…

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...