Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για την 1η Πρόσκληση του Προγράμματος CLLD / LEADER, της ΑΝΔΩ Α.Ε., για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για την 1η Πρόσκληση του Προγράμματος CLLD / LEADER, της ΑΝΔΩ Α.Ε., για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα -Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3/8/2018 η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων στο πλαίσιο της1ης Πρόσκλησηςτου LEADER (CLLD - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», στη Δράση 19.2.4: «Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση Χωριών σε Αγροτικές Περιοχές». Υποβλήθηκαν 30 προτάσεις ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα στην υποδράση που αφορά: • στις υποδομές για τις βασικές υπηρεσίες του αγροτικού πληθυσμού, υποβλήθηκαν 5 προτάσεις με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 1,8 εκ. ευρώ, • στις υποδομές μικρής κλίμακας για τον τουρισμό, υποβλήθηκαν 6 προτάσεις με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 1,4 εκ. ευρώ, • στην ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων, υποβλήθηκαν 2 προτάσεις με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 90 χιλ. ευρώ, • στην στήριξη υπηρεσιών και επενδύσεων που συνδέονται με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, υποβλήθηκαν 17 προτάσεις με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 3,4 εκ. ευρώ. Σε ότι αφορά στους υποψήφιους δικαιούχους, οι προτάσεις υποβλήθηκαν από3 αθλητικούς συλλόγους / ομίλους / σωματεία,2 φορείς της κοινωνικής οικονομίας, 7 Δήμους, 1 ΑΕΙ, 6 Ιδρύματα / Ινστιτούτα, 1 Επιμελητήριο, 2 Φυσικά πρόσωπα, 5 Πολιτιστικούς συλλόγους / ομίλους.

Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Οι όροι και οι προϋποθέσεις καθώς και τα κριτήρια επιλογής είναι δημοσιευμένα με την πρόσκληση και ευρέως γνωστά στους ενδιαφερόμενους. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν οι πόροι και να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προτάσεις που εξυπηρετούν τους στόχους και τη στρατηγική του προγράμματος LEADER Δωδεκανήσου.

Για την ΑΝΔΩ ΑΕ Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη Πρόεδρος ΔΣ και ΕΔΠ LEADER

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...