Οι πρόσφυγες - Γράφει ο Γιάννης Γ. Καζουλακης, Ιατρός Π.Π.Ι.Τήλου

Γράφει ο Γιάννης Γ. Καζουλακης Ιατρός Π.Π.Ι.Τ ήλου-Χαίρομαι που υπηρετώ ως ιατρός αυτό το νησί, την Τήλο που αποτελεί δείγμα ανθρωπείας προς όλους εκείνους που κατακρίνουν και ιδιαίτερα όταν κάποιοι γνωστοί άγνωστοι ζητούν γνωμοδότηση νομικού συμβούλου προκείμενου να καλύψουν τα ακάλυπτα και που δεν περιγράφονται :                                                                                                                «Η περίθαλψη αλλοδαπών προσφύγων συνιστά ζήτημα και αρμοδιότητα της εν στενή έννοια πολιτείας (κυβέρνησης) (και όχι και των ιδίων) διεπόμενο από ιδιαιτέρως αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι πλέον ρυθμίσεων κρίσιμων θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας............»

Αυτές οι ψεύτικες δικαιολογίες ενώπιον θεού και ανθρώπων αποδεικνύουν τον ξενοφοβικό και επιτείνουν την διαφορετικότητα και τον ρατσισμό, όπως επίσης την μη δικαιολογημένη άρνηση τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Είναι τιμή μου να παρέχω κάθε δυνατή ιατρική υπηρεσία σε αυτούς τους ανθρώπους, στα παιδία τους και στις γυναίκες των, σε ένα λαό που η μοίρα τους έδιωξε βιαία από αυτό και που βρέθηκαν στο νησί της Τήλου προκείμενου να ταξιδέψουν έπειτα για Ευρώπη.

Αποτελεί ανθρώπινη κάλυψη αναγκών όπως είναι η υγεία και τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που έχουν λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας που υφίστανται μέχρι να φθάσουν στο κέντρο φιλοξενείς της Τήλου το μόνο διαθέσιμο και περιορισμένο όπως προβλέπετε, τον χώρο της Παναγιάς της Πολίτισσας .

Δεν μπορείτε να φανταστείτε την πρός εμάς ευγνωμοσύνη τους για κάθε δυνατή παροχή υπηρεσίας προς αυτούς και ιδιαίτερα την στιγμή του αποχωρισμού όταν βλέπεις παιδιά και μεγάλους να κλαίνε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους με αυτό τον τρόπο για την εδώ παραμονή τους.

Η Τήλος σαν νησί ήταν και παραμένει δίχως ουσιαστικές υποδομές για αυτό το φαινόμενο.

Η Δήμαρχος, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,  πάσχει κάθε φορά να καλύψει κάθε δυνατή ανάγκη προκείμενου να παρέχει σαν νησί το δυνατό καλύτερο για αυτούς τους άμοιρους συνανθρώπους μας στην εδώ παραμονή τους.

Τέλος δεν πρέπει να μην αναφέρω την πολύτιμη παρουσία 5 κατοίκων της Τήλου που από το πρωί έως το βράδυ τούς μαγειρεύουν και τους περιποιούνται καταλλήλως και οι οποίοι αποτελούν και αυτοί την ομάδα άμεσης κινητοποίησης προκειμένου να καλύψουν κάθε δυνατή διαδικασία υπηρεσίας προς αυτού του ανθρώπους, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άκρως πολύτιμη εθελοντική παρουσία τους.
εφημερίδα Γνώμη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...