Οι πλημμύρες της οργής - Γράφει ο Μιχάλης Λουλούς

Αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία, με βαρύτατες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η χώρα κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Αθήνα και την Σύμη και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον θλιβερό απολογισμό των νεκρών και των εκατοντάδων συμπολιτών μας που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους.

Μια μεγάλη κακοκαιρία, ομολογουμένως πολύ πιο σφοδρή απ' αυτές που έχουμε συνηθίσει, ήταν αρκετή για να φανερώσει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές μας και πιο συγκεκριμένα στην αντιπλημμυρική προστασία όλης της Ελλάδας.

Τούτες οι ώρες δεν ενδείκνυνται για πολιτικές αντιπαραθέσεις και ευχολόγια. Είναι ώρες ευθύνης απέναντι στις ζωές που χάθηκαν, στους συγγενείς αυτών αλλά και στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έζησαν όλο αυτό το θλιβερό γεγονός.

Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές των όποιων υποδομών είχαμε ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα, να καταγραφούν οι ζημιές των πληγέντων και να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ευχή όλων των πολιτών είναι οι αρμόδιοι να έχουν λάβει το μάθημά τους και να ασχοληθούν πιο υπεύθυνα με τα τα έργα υποδομών ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα και μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από μια κακοκαιρία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... -Σ’ ένα νησί που είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της φιλοξενίας...
ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ -Η έννοια της κατάληψης, τόσο με μαθητικούς όρους όσο και με την ευρύτερη...
Τα δύο πρόσωπα του ‘ΙΑΝΟΥ’: Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους μειωμένου συντελεστές...
ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ -Εκπλήσσομαι και απορώ. Στο μέτρο του δυνατού παρακολουθώ τα τεκταινόμενα...