Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Τήλου στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ-Ρόδου!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Τήλου στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ-Ρόδου!! -Στο πλαίσιο του «10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μικρών Νήσων», που φιλοξενεί το νησί μας από 11-13 Μαΐου 2018, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ Ρόδου τίμησε το σχολείο μας, διοργανώνοντας ημερήσιο σεμινάριο για θέματα δημοσιογραφικού λόγου και τεχνικής ραδιοφώνου, την 9-5-2018. Το σεμινάριο, που παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Α. Μιαούλης και ο τεχνικός σύμβουλος Θ. Σαμαράς, παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με ξεχωριστό ενδιαφέρον, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τη φύση του μέσου και τις ιδιαιτερότητές του στον κόσμο των ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, στις 10-5-2018, η ΕΡΑ Ρόδου εξέπεμψε ζωντανά από την Τήλο, σε μια ωριαία εκπομπή 12-1 μμ., την οποία είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των καθηγητών και καθηγητριών τους και την υποστήριξη και συμμετοχή του καθηγητή της Πληροφορικής κ. Ε. Τσακάλη. Τα παιδιά πήραν συνεντεύξεις από αρμόδιους φορείς, την Δήμαρχο του νησιού κ. Μαρία Καμμά – Αλειφέρη και τον Πρόεδρο του δικτύου των Μικρών Νησιών κ. Ε. Κεχαγιόγλου.

Στη συνέχεια, παρουσίασαν μια δική τους παραγωγή – παρουσίαση του νησιού μέσα απ’ τη δική τους οπτική. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη, ενημέρωση / ανταπόκριση για το τουρνουά βόλλεϋ που διοργάνωσε το σχολείο μας από 4 – 9 Μαΐου 2018, καθώς επίσης και συνέντευξη από την διευθύντρια κ. Ουρανία Μπάνου.

Και όλα αυτά σε ζωντανή μετάδοση, πλαισιωμένα από μουσικές επιλογές, από τη συχνότητα της ΕΡΑ Ρόδου 92.7 FM. Η δραστηριότητα αυτή αποτέλεσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, από την οποία αποκόμισαν όχι μόνο γνώσεις, αλλά και δεξιότητες.

http://blogs.sch.gr/gymtilou/2018/05/10/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83/#more-530

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου - ΘΕΜΑ: Με το λιοντάρι του Ολυμπιακού Παναγιώτη Κελεσίδη ο Δήμαρχος Ρόδου -Την...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους και εργαζομένους...
«Ο κ. Τσίπρας πήγε πρόσφατα στην Τουρκία. Εύχομαι να μη συζήτησε μια λύση τύπου Μακεδονίας για το...
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 21 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ -...