Οι ενεργειακές ανάγκες της Τήλου απο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο

Τεράστια επιτυχία της Δήμαρχου Τήλου κυρίας Μαρίας Καμμα στην βελτιωση του ενεργειακού μίγματος του νησιού της Τήλου.
Η αδυναμία ένταξης του νησιού της Τήλου στο πρόγραμμα για τα πράσινα νησιά,  που προέβλεπε την ενεργειακή ανεξάρτητο ποίηση του νησιού και την βελτίωση των υφιστάμενων κτιρίων σε σχέση με την ενεργειακή του ς κατανάλωση, η δήμαρχος αποφάσισε την επιμέρους διεκδίκηση των έργων αυτών.
Στόχος της Τήλου είναι η μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος καθώς οι κάτοικοι του νησιού συνειδητοποίησαν από νωρίς τις αρχές της αειφοριας.  Κατάλαβαν εγκαίρως ότι ο λόγος της παρατεταμένης τουριστικής περιόδου είναι τα προστατευομενα είδη πουλιών που φιλοξενεί,  τα 574 είδη βοτάνων που όμως συμβιώνουν αρμονικά χωρίς συγκρούσεις με το ανθρωπογενες περιβάλλον.
Στα πλαίσια αυτά,  η Τήλος συγκέντρωσε πολύ καλή βαθμολογία στην πρόταση που υπέβαλε στην Ευρώπη για την κατασκευή ενός μεγάλου φωτοβολταϊκου πάρκου ώστε να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού.
Παρατηρώντας λοιπόν τις δράσεις που αναπτύσσονται στο νησί συμπεραίνουμε ότι ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.  Είναι αξίες που αναπτύσσονται και μεγαλώνουν μαζί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...