Οι γλάροι του Κώστα Νεοφύτου ακόμη ζητούν την αποκατάσταση τους…(ίσως με ρουσφέτι) - Του Αγαπητού Ξάνθη

Γράφει ο Αγαπητός Ξάνθης, αρχιτέκτονας
Τέσσερις Ροδίτες ζητούν ρουσφέτι! Οι γλάροι του Κώστα Νεοφύτου ακόμη
ζητούν την αποκατάσταση τους…(ίσως με ρουσφέτι)
Δήμαρχε, ζητάμε δημόσια «ΡΟΥΣΦΕΤΙ»!
Δήμαρχε, ζητάμε  μια ανοικτή εξυπηρέτηση!
Γίνομαι εγώ σαφέστερος.
Σε άρθρο μου στις 19 Αυγούστου 2012 με τίτλο «Ακούς Δήμαρχε…(ένας διάλογος για το έργο του Κώστα Νεοφύτου), έκανα αναφορά  για το έργο του δημιουργού για τους «ταλαιπωρημένους» γλάρους. Τη σύνθεση που έχει συμβολική παρουσία με ιδικά μηνύματα με  πατριωτικές επεκτάσεις.  Από την κλοπή τους από τις «Κάτω Πέτρες», στην ανεύρεση τους και στην αποθήκευση τους στα υπόγεια του Δήμου περιμένουν υπομονετικά να πετάξουν και πάλι από άλλη αφετηρία, από άλλη φωλιά.
Με Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου του Δήμου Ρόδου με Α.Π. 238/2012, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του έργου σε παρτέρι στο χώρο του Νεωρίου, έναντι του φυλακίου του Λιμεναρχείου της Μαρίνας του Μαντρακίου. Το έργο έχει κοστολογηθεί ελάχιστα ευρώ και η τοποθέτηση και η στήριξη σε μία βάση-βράχος θα επιμεληθεί προσωπικά ίδιος ο κ. Νεοφύτου  με τη βοήθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.
‘Εκτοτε παρήλθε ο χρόνος των δύο ετών και οι γλάροι κουρνιασμένοι περιμένουν να δουν το φώς του ήλιου και να μυρίσουν την αλμύρα της θάλασσας. Θέλουν να (ξανα)ζωντανέψουν σε πείσμα των προσβολών που έχουν δεχθεί.  Ελπίζω να μην έχουν  καταλήξει και να αναδύουν την όσμωση του νεκρού πλάσματος.
Δήμαρχε, γνωρίζω ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα και την εμφάνιση της πόλης μας. Γνωρίζω την ευαισθησία σας και την ικανότητα σας.
Το «ΡΟΥΣΦΕΤΙ»  που ζητάμε είναι μια ικανοποίηση για τον ρόδιο καλλιτέχνη Κώστα Νεοφύτου και για εμάς που θέλουμε να γίνονται  βήματα  εξωραϊσμού και καλλωπισμού, σημείων που αποτυπώνουν την αίγλη του νησιού.
Οι πρώτες επαφές με την Τεχνική Υπηρεσία  έγιναν, όμως ο φθοροποιός χρόνος δεν άφησε περιθώρια εκτέλεσης και εφαρμογής.
Περιμένουμε πολλά από εσάς, γιατί ενσαρκώνετε την γενιά μας που είναι στα πράγματα και νομίζω ότι μπορούμε να αλλάξουμε το Κάτι.
Και αυτό το Κάτι μπορεί να ξεκινήσει από ένα μικρό, καλλιτεχνικό, σημειολογικό, φτερωτό…
Γατί όπως είχα γράψει: «Ο Πολιτισμός είναι φτερούγισμα, είναι μαγεία, είναι επικοινωνία, είναι έξοδος. Η Τέχνη, πτυχή του πολιτισμού,  στοχεύει στις ανθρώπινες αξίες και δίνει όραμα με την μετουσίωση του αγώνα της κοινωνίας σε δικαίωση».
Δήμαρχε κάνε μας  το ΧΑΤΙΡΙ…σ΄ παρακαλούμε.    
Υ.Γ. Αυτή την ανοικτή επιστολή την συνυπογράφουν οι παρακάτω φίλοι αρχιτέκτονες (φιλοξενούμενοι του χώρου), τους οποίους ευχαριστώ δημόσια για την τιμή που μου κάνουν να μοιραστούν μαζί τις ανησυχίες μου.
•    Νίκος Κουμνάκης
•    Γιώργος Σάββενας
•    Νεκτάριος Ριζόπουλος
•    Δημήτρης Μελένος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...