Ν. Τσουκαλάς: Δεν είναι για πανηγυρισμούς η κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ

«Δεν είναι για πανηγυρισμούς η κατάργηση του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου, η οποία θα λειτουργήσει πολύ αρνητικά για την τοπική οικονομία», δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Τσουκαλάς, με αφορμή την απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Ρόδου μετά από σχετική προσφυγή κατασκευαστικής εταιρείας.
«Αν καταργηθεί ο Δημοτικός Φόρος θα πρέπει να αντικατασταθεί το κενό στα έσοδα. Ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ, είναι σε ισχύ μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν θα πρέπει να παρασύρονται οι επιχειρηματίες και να μην πληρώνουν. Αν δεν θέλουν να πληρώσουν να το δηλώσουν εγγράφως για να αναλάβουν και τις ευθύνες τους», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μπορεί να υπάρχει τετραπλασιασμός του τέλους ακίνητης περιουσίας, που θα επιβαρύνει όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις γιατί το συγκεκριμένο τέλος πληρώνεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθουν τα τέλη παρεπιδημούντων και τα τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων, που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχεία.
palmos

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...