Νότιο Αιγαίο: Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι - Ελέχθησαν 336 άτομα, συνελήφθησαν 21 και βεβαιώθηκαν 179 παραβάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου

Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας

Αντικείμενο των ελέγχων ήταν τα ναρκωτικά, η οδική ασφάλεια, η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η νομιμότητα των αλλοδαπών

Ελέχθησαν (336) και Συνελήφθησαν (21) άτομα

Στο πλαίσιο διατήρησης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο (από πρωινές ώρες χθες έως πρωινές ώρες σήμερα 4 Οκτωβρίου 2018) στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος των ελέγχων ήταν την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με αντικείμενο τα ναρκωτικά, την οδική ασφάλεια, τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη νομιμότητα των αλλοδαπών.

Για την αποτελεσματική πραγματοποίηση των εξορμήσεων συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά (70) αστυνομικοί από Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), αστυνομικών σκύλων και ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Έγιναν έλεγχοι σε (366) άτομα, εκ των οποίων (240) ήταν ημεδαποί και (126) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε (417) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (179) παραβάσεις.

Επιπλέον συνελήφθησαν (21) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Οκτώ αλλοδαποί στη Θήρα για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή Δυο αλλοδαποί και δυο ημεδαποί στην Κω για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Δυο ημεδαποί στην Κάλυμνο για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης Δυο ημεδαποί στη Ρόδο για οδήγηση οχημάτων χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης Ένας αλλοδαπός στη Μύκονο για κατοχή ναρκωτικών Ένας αλλοδαπός στην Κω για παράνομη παραμονή Ένας αλλοδαπός στην Κάρπαθο για παράνομη παραμονή Μια ημεδαπή στη Ρόδο για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς πιστοποιητικό υγείας Ένας αλλοδαπός στην Πάρο για καταδικαστική απόφαση

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...