Ντράγκι: Νέο δάνειο σημαίνει και νέο Μνημόνιο

«Ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα θα συνεπάγεται και πρόσθετους όρους» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της «όσο χρειαστεί».http://verena.gr/#

Παράλληλα σημείωσε πως η ΕΚΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «νέα ελάφρυνση του χρέους» για την Ελλάδα. «Απαγορεύεται στην ΕΚΤ να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των κρατών. Δεν μπορεί να συμμετάσχει σε απομείωση του ελληνικού χρέους», υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταδίδει πως η ευρωζώνη πιθανότατα να αποφασίσει σχετικά με τη χορήγηση ενός τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα το Νοέμβριο, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα πρόσθετα κεφάλαια που θα χρειαστούν το 2014-15 ανέρχονται σε περίπου 10-11 δις.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Πέμπτη πως «τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τελειώσουν το 2014 και για αυτό το λόγο είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι η χώρα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας από την Ευρωζώνη πριν επιστρέψει στις αγορές».

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε πως είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. «Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας. Τον Ιούλιο του ΄14», δήλωσε χαρακτηριστικά.

tvxs.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...