Νικητιάδης για ακτινοθεραπευτικό: «Θετική η κινητικότητα μετά την κατάθεση της ερώτησης μου αλλά θα επιμείνω για χρονοδιάγραμμα»

Νικητιάδης για ακτινοθεραπευτικό: «Θετική η κινητικότητα μετά την κατάθεση της ερώτησης μου αλλά θα επιμείνω για χρονοδιάγραμμα»

Με επαναφορά της επίκαιρης ερώτησης για το ακτινοθεραπευτικό στη Ρόδο επιμένει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης έπειτα από την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας και την κινητικότητα που παρατηρείτε για το θέμα, μετά την κατάθεση της ερώτησης του στις 09 Δεκεμβρίου 2023. Ο κ. Νικητιάδης υπογραμμίζει πως είναι στη σωστή κατεύθυνση όλες οι προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση του σημαντικότατου προβλήματος που ταλαιπωρεί τους καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου δηλώνοντας παραλλήλως πως «ενώ η υπόλοιπη χώρα καλύπτεται από ακτινοθεραπευτικά τμήματα μόνο τα νησιά μας είναι για μία ακόμη φορά εγκαταλελειμμένα. Δεν μπορούν να μας υπόσχονται πράγματα και να μας κοροϊδεύουν».  

Συμφώνως με το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης οι Δωδεκανήσιοι ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες, είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν και να διαμένουν στην Αθήνα με δικά τους έξοδα, να εγκαταλείπουν για 1-2 μήνες τις οικογένειες τους και να μεταφέρονται σε ένα εντελώς ξένο για αυτούς περιβάλλον.  Πρόκειται για μία απολύτως άνιση μεταχείριση των νησιωτών μας που επιβαρύνονται οικονομικά και ψυχικά, ενώ βρίσκονται ήδη σε μία πολύ ευάλωτη θέση και έρχονται αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις στις δομές υγείας. 

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου και ποιο είναι συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη λειτουργία του τμήματος; ποια μέτρα προτίθεται να λάβει  προκειμένου να ενισχυθούν  οι καρκινοπαθείς νησιώτες που επιβαρύνονται υπέρμετρα με κόστος μετακίνησης και διαμονής στη Αθηνά για την υποβολή τους σε ακτινοβολίες έως ότου τεθεί σε λειτουργία το ακτινοθεραπευτικό τμήμα;

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου με αφορμή την επαναφορά της ερώτησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :«Κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο είναι στη θετική κατεύθυνση. Χαίρομαι που μετά από την κατάθεση της ερώτησης μου στις 9 Δεκεμβρίου 2023 παρατηρώ τώρα μία κινητοποίηση για το θέμα.  Επανέφερα  την επίκαιρη ερώτηση για το ακτινοθεραπευτικό, την κατασκευή του οποίου εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Η κατασκευή του είναι επιτακτική ανάγκη.  Εκατοντάδες Δωδεκανήσιοι είναι υποχρεωμένοι να ανεβαίνουν στην Αθήνα για χρονικό διάστημα δυο και πλέον μηνών, να επιβαρύνονται με έξοδα και όλα αυτά ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα της υγείας τους.  Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Η υπόλοιπη χώρα καλύπτεται από ακτινοθεραπευτικά τμήματα και μόνο τα νησιά μας είναι για μία ακόμη φορά εγκαταλελειμμένα. Δεν μπορούν να μας υπόσχονται πράγματα και να μας κοροϊδεύουν. Θα ζητήσω από τον υπουργό Υγείας χρονοδιάγραμμα και σε ποιες συγκεκριμένες  ενέργειες θα προχωρήσει».

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκε στις 09/12/23 για το ακτινοδιαγνωστικό ματαιώθηκε λόγω της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Η επαναφορά της προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη έγινε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...