Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο - Φώναξε «Αλλαχου Ακμπαρ» και πυροβόλησε πριν πεθάνει - Τραυματίας στο περιστατικό, ένας αστυνομικός

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων είναι ο 24χρονος Τυνήσιος - Φώναξε «Αλλαχου Ακμπαρ» και πυροβόλησε πριν πεθάνει - Εξετάζεται αν πρόκειται για το ίδιο όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός στο Βερολίνο
Νεκρός από πυρά Ιταλών αστυνομικών στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο.

Ο Ανίζ Αμρί, ο άντρας που καταζητούσε η γερμανική αστυνομία από την Τετάρτη, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία στην περιοχή Σαν Τζιοβάνι του Μιλάνο στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Εκεί, ιταλοί καραμπινιέροι σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο δύο άντρες, ένας εκ των οποίων τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους, ενώ πριν πεθάνει φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ». Αυτός ο άντρας είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο Ανίζ Αμρί, ο 24χρονος Τυνήσιος που η γερμανική αστυνομία θεωρεί βασικό ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση με το φορτηγό στο Βερολίνο.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μιλάνου και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Αμρί κατά των Ιταλών αστυνομικών εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού, που βρέθηκε νεκρός στο κάθισμα του συνοδηγού.

Σημειώνεται πως ο ύποπτος Τυνήσιος είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή, και είχε ζήσει στην Ιταλία. Θεωρείται επομένως πιθανό να προσπαθούσε να αναζητήσει καταφύγιο σε γνώριμα γι' αυτόν εδάφη και ίσως παλιούς φίλους. Σε μια τέτοια περίπτωση, επισημαίνεται πως μπόρεσε να διασχίσει ανενόχλητος τη μισή Ευρώπη, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν η παρουσία του καταγράφηκε για τελευταία φορά στο Βερολίνο και ενώ στο διάστημα αυτό βρισκόταν στο κατόπι του σύσσωμη η γερμανική και η ευρωπαϊκή αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο NTV, στο σακίδιό του βρέθηκε εισιτήριο που αποδεικνύει ότι στην Ιταλία έφτασε από την Γαλλία, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για το πώς βρέθηκε εκεί.

«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. «Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.
ΠΗΓΗ: proto thema.gr

Share