Ναυμαχία Σαλαμίνας: 22/09/480 π.Χ..: Οι Έλληνες σώζουν την Ευρώπη

Η μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στην Σαλαμίνα που έσωσε την Ευρώπη από την κυριαρχία της ανατολικής αυτοκρατορίας έγινε σαν σήμερα.

Το 480 π.Χ της 22ας Σεπτεμβρίου, ο ελληνικός στόλος υπό τον Αθηναίο Θεμιστοκλή και τον Σπαρτιάτη Ευρυβιάδη καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολουθεί την συντριβή του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με μια εκδοχή η Ναυμαχία έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου (21-22 Βοηδρομιώνος) του 480 π.Χ.

Επίσης την ίδια χρονιά ένα μωράκι είδε το φως του ήλιου στην κατεστραμμένη από τους Πέρσες, Αθήνα. Ένα μωρό που έμελλε να γίνει ο μεγαλύτερος και πιο ολοκληρωμένος από τους τρεις τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας και να καθορίσει την πορεία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου και του παγκόσμιο, συνακόλουθα: Ο Ευρυπίδης («Βάκχες», «Μήδεια» κλπ). Γεννήθηκε στο Δήμο Φλύας, το σημερινό Χαλάνδρι και πέθανε το 406 π.χ. σε ηλικία 74 ετών. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...