Νατάσα Βενετοκλή, πρόεδρος ΝΟΔΕ: Χρειάζονται οι αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία

«Ο κόσμος έστειλε μήνυμα ενότητας. Έδωσε δύναμη στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Έδειξε την εμπιστοσύνη του στην ΝΔ. και βγήκε πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ενωμένοι δίπλα στον νέο Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη την πορεία και το άνοιγμα προς την ελληνική κοινωνία» δηλώνει η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσα Βενετοκλή αναφερόμενη την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ σε συνέντευξη της στη Γνώμη και προσθέτει: «Οι πολίτες περιμένουν πολλά από την Νέα Δημοκρατία . Ο τόπος χρειάζεται μία δυνατή αντιπολίτευση. Χρειάζεται μία Νέα Δημοκρατία με προτάσεις και θέσεις. Μία εναλλακτική πρόταση στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.». Δίνει την δική της εξήγηση για την πρωτιά Μητσοτάκη και στη Δωδεκάνησο: «Ο δεύτερος γύρος διαφοροποιείται πάντα από τον πρώτο και όλα ξεκινούν από μηδενική βάση. Η Δωδεκάνησος ακολούθησε το ρεύμα που είχε δημιουργηθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπέρ του νέου αρχηγού. Έτσι λοιπόν οι Δωδεκανήσιοι επέλεξαν με σοβαρότητα τον ηγέτη που πίστευαν ότι τους αντιπροσώπευε και κινήθηκαν κοντά στα εθνικά ποσοστά με μικρές διαφοροποιήσεις». Θα επηρεαστεί το «τοπικό σκηνικό» της Νέας Δημοκρατίας από την εκλογή του Μητσοτάκη; Η Νατάσα Βενετοκλή που διαχειρίστηκε με σύνεση όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου, απαντά: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα δημοκρατικό κόμμα με ικανά στελέχη τα οποία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι οι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, και αυτό δεν πρόκειται ν΄αλλάξει . Η εκλογή του νέου προέδρου επηρεάζει πάντα θετικά, σηματοδοτεί, και δίνει ¨άλλο αέρα¨ στα στελέχη του κόμματος». Ο νέος πρόεδρος εξήγγειλε αλλαγές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ θεωρεί ως επιβεβλημένες τρεις αλλαγές: «1.την δημιουργία και την διεύρυνση των τοπικών οργανώσεων σε κάθε πρώην δήμο και με εκπροσώπηση από κάθε χωριό σε κάθε νησί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε σωστή καταγραφή όλων των προβλημάτων του νομού και κατ’ επέκταση δυνατότητα σωστών προτάσεων. 2.Την επαναδραστηριοποίηση των επαγγελματικών ομάδων για να μπορέσουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματα του κάθε κλάδου. 3.Την εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ από την βάση του κόμματος και όχι από εκλέκτορες».

1. Πως πήγαν οι εκλογές για το νέο πρόεδρο σας στη Δωδεκάνησο; Η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου είναι μια γιορτή, μια γιορτή της δημοκρατίας, και αυτό αποδείχτηκε από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Οι εκλογές κινήθηκαν σε κλίμα ομαλότητας και σταθερότητας.Ήταν μία δύσκολη εκλογική διαδικασία καθώς έπρεπε όλα να στηθούν από μηδενικής βάσης, και φυσικά η όλη αυτή προσπάθεια στηρίχτηκε μόνο σε εθελοντές,οι οποίοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του κόμματος και τους οποίους και ευχαριστούμε έναν προς έναν προσωπικά.

2. Την ανατροπή και στη Δωδεκάνησο, στο πρώτο γύρο πρώτος ο Μειμαράκης, στο δεύτερο ο Μητσοτάκης, που την αποδίδετε; Ο δεύτερος γύρος διαφοροποιείται πάντα από τον πρώτο και όλα ξεκινούν από μηδενική βάση. Η Δωδεκάνησος ακολούθησε το ρεύμα που είχε δημιουργηθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπέρ του νέου αρχηγού. Έτσι λοιπόν οι Δωδεκανήσιοι επέλεξαν με σοβαρότητα τον ηγέτη που πίστευαν ότι τους αντιπροσώπευε και κινήθηκαν κοντά στα εθνικά ποσοστά με μικρές διαφοροποιήσεις.

3. Τι σηματοδοτεί η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τόσο για το κόμμα όσο και για την γενικότερη πολιτική σκηνή Ο κόσμος έστειλε μήνυμα ενότητας.Έδωσε δύναμη στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη.Έδειξε την εμπιστοσύνη του στην ΝΔ. και βγήκε πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ενωμένοι δίπλα στον νέο Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη την πορεία και το άνοιγμα προς την ελληνική κοινωνία. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας , η συμμετοχή του κόσμου έδωσε το μήνυμα ότι η παράταξή μας είναι παρούσα . Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ μας έχει ανάγκη ο τόπος. Η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα της χώρας. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από την Νέα Δημοκρατία . Ο τόπος χρειάζεται μία δυνατή αντιπολίτευση. Χρειάζεται μία Νέα Δημοκρατία με προτάσεις και θέσεις. Μία εναλλακτική πρόταση στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και η Νέα Δημοκρατία έχει και όραμα και πρόγραμμα . Όπως είπε και ο νέος πρόεδρος στην ομιλία του στην ΚΟ πρώτιστο μέλημα του θα είναι να στηρίξει τους πολίτες αυτής της χώρας

Η ΝΔ αποτελεί ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία. Πρέπει ωστόσο να γίνουν κάποιες τομές για την οργανωτική βελτίωση και τον εκσυγχρονισμός του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και στα νέα δεδομένα της κοινωνίας. Ο πρόεδρος έδωσε το στίγμα της ενότητας και της αξιοποίησης όλων των στελεχών χωρίς αποκλεισμούς. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε το όραμα για μία Νέα Ελλάδα.

4. Η εκλογή του κυρίου Μητσοτάκη θα επηρεάσει το "πολιτικό σκηνικό" της Νέας Δημοκρατίας στη Δωδεκάνησο;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα δημοκρατικό κόμμα με ικανά στελέχη τα οποία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι οι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, και αυτό δεν πρόκειται ν΄αλλάξει . Η εκλογή του νέου προέδρου επηρεάζει πάντα θετικά, σηματοδοτεί, και δίνει ¨άλλο αέρα¨ στα στελέχη του κόμματος .

5. Ο νέος πρόεδρος σας υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα. Στις περιφερειακές οργανώσεις τι θα πρέπει να αλλάξει κατά τη γνώμη σας; Είναι πολλές οι τομές οι οποίες πρέπει να γίνουν για να εκσυγχρονιστεί ο κομματικός μηχανισμός. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση για την συμμετοχή εθελοντών. Η συμμετοχή των εθελοντών σε αυτή την εκλογική διαδικασία ήταν μεγάλη και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες να έχουν ρόλο και λόγο. Για να έχει ένα κόμμα επαφή με την κοινωνία πρέπει να έχει ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που να προτείνουν και να εισακούγονται. Γι’ αυτό θεωρώ επιβεβλημένη: • την δημιουργία και την διεύρυνση των τοπικών οργανώσεων σε κάθε πρώην δήμο και με εκπροσώπηση από κάθε χωριό σε κάθε νησί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε σωστή καταγραφή όλων των προβλημάτων του νομού και κατ’ επέκταση δυνατότητα σωστών προτάσεων. • Την επαναδραστηριοποίηση των επαγγελματικών ομάδων για να μπορέσουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματα του κάθε κλάδου. • Την εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ από την βάση του κόμματος και όχι από εκλέκτορες.

6. Πως θα αξιοποιήσετε όλα τα νέα μέλη που ήρθαν, γράφτηκαν και ψήφισαν; Η Νέα Δημοκρατία είχε πάντα τις ¨πόρτες¨ ανοικτές σε όσους ήθελαν και μπορούσαν να συμμετέχουν στον κομματικό κορμό. Είναι καλό που σε αυτό το κάλεσμα και με αυτή την διαδικασία ανταποκριθήκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι με την εγγραφή τους μπορούν να αποτελέσουν το νέο πυρήνα του κόμματος, και να συμμετέχουν στις κομματικές διαδικασίες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...