Νίκος Καραμαρίτης: Σκοπός η προάσπιση της δημόσιας υγείας

Ο Νίκος Καραμαρίτης, μετά από μια μικρή διακοπή, επανέρχεται στα κοινά της περιοχής μας από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου και αναλαμβάνει ως εντεταλμένος σύμβουλος την Δημόσια Υγεία και την εταιρία «Γαληνός».

Συνέντευξη στη Ρένα Βενιανάκη

Στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στη “Γνώμη”, ο κ. Καραμαρίτης δηλώνει ότι «Ο νέος περιφερειάρχης θα κάνει σύντομα τη διαφορά». Και συνεχίζει: « Έχει σχέδιο, δεν πηγαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Αναλάβαμε μια δέσμευση να δώσουμε προοπτική και ελπίδα τους Δωδεκανήσιους και τους Κυκλαδίτες και δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε». Ο κ. Νίκος Καραμαρίτης μιλά για τον τομέα της Δημόσιας Υγείας στον οποίο είναι υπεύθυνος, δύσκολος και ευαίσθητος τομέας σε διάφορα επίπεδα. «Σκοπός μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε κατεστημένα και νοοτροπίες που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους πολίτες. Θέλω να διαβεβαιώσω τους επιχειρηματίες του τομέα υγείας πως δεν ερχόμαστε ως τιμωροί αλλά ως σύμμαχοι. Θα είμαστε συμπαραστάτες τους αφού ο σκοπός είναι κοινός. Η λειτουργία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας θα υποβοηθά τους επαγγελματίες και πιστεύω ότι η αγαστή συνεργασία είναι δεδομένη και από τη δική τους πλευρά». Αναφέρεται και στην εταιρία «Γαληνός» όπου θα προεδρεύει και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοραστεί ένα νέο δελφίνι για τις ιατρικές ανάγκες των νησιών μας. «Θα εφαρμόσουμε προγράμματα για την κάλυψη της προληπτικής ιατρικής και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές και τα ακριτικά νησιά. Παράλληλα θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης και συγχρόνως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον εθελοντισμό».

Απο τα έδρανα του Ν.Σ, στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ποιες είναι οι διαφορές;
Οι ουσιαστικές διαφορές εκτιμώ ότι εντοπίζονται στους ανθρώπους που καλούνται να υπηρετήσουν τους θεσμούς και όχι στους θεσμούς τους ίδιους. Τα έδρανα ήταν εκεί και όταν το διοικητικό σχήμα αφορούσε την νομαρχία Δωδεκανησου και είναι εκεί και σήμερα που μιλάμε για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ουσία είναι όμως ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος έχει παραλάβει τη σκυτάλη με συνοδοιπόρους όλους και είναι εκείνος που θα κάνει τη διαφορά και μάλιστα αρκετά σύντομα.

Μέλος της περιφερειακής αρχής Χατζημάρκου στην οποία έχουν επενδυθεί πολλές προσδοκίες…Θα τα καταφέρετε; Τι λέτε;
Ασφαλώς. Ο Γιώργος Χατζημάρκος δεν θα αναλάμβανε τις τύχες του τόπου μας πηγαίνοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Εχει σχέδιο, του οποίου μάλιστα δεν έχει κάνει κοινωνούς μόνο εμάς τους συνεργάτες του αλλά και τους κατοίκους όλων των νησιών της περιφέρειας και γι΄αυτό τον πίστεψαν και τον ανέδειξαν Περιφερειάρχη. Μπορεί ο δρόμος να είναι δύσκολος, εξάλλου ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα ήταν εύκολος, αλλά είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε όσο σκληρά χρειαστεί, όσες ώρες κι αν απαιτηθούν. Αναλάβαμε μια δέσμευση, κυρία Βενιανάκη, να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους Δωδεκανήσιους και στους Κυκλαδίτες και δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε.

Είστε εντεταλμένος σύμβουλος Δημόσιας Υγείας… Ποιούς στόχους έχετε θέσει;
Στόχος μας είναι να αλλάξουμε κατεστημένα και νοοτροπίες που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους πολίτες. Θέλω να διαβεβαιώσω τους επιχειρηματίες του τομέα υγείας πως δεν ερχόμαστε ως τιμωροί αλλά ως σύμμαχοι. Θα είμαστε συμπαραστάτες τους αφού ο σκοπός είναι κοινός. Η λειτουργία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ουσιαστικά θα υποβοηθά τους επαγγελματίες και πιστεύω ότι η αγαστή συνεργασία είναι δεδομένη και από τη δική τους πλευρά. Αυτά βεβαίως θα τεθούν σε στέρεες βάσεις έπειτα από συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών που θα ακολουθήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα. Το ίδιο θα γίνει και με τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων της Διεύθυνσης της οποίας ο περιφερειάρχης μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει. Σκοπός μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας σε καιρούς δύσκολους που ο πολίτης πρέπει να βρει συμπαραστάτες κι εμείς αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε.

Παράλληλα είστε και ο επικεφαλής στην εταιρία Γαληνός. Τώρα δελφίνι δεν υπάρχει… Πώς θα κινηθείτε;
Το δελφίνι αποτελεί μία μόνο παράμετρο των δράσεων της εταιρείας “Γαληνός”, ωστόσο δεν αποκλείεται η αγορά νέου δελφινιού. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα, αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι. Εμείς σκοπεύουμε πέρα από το αν θα λειτουργήσει εκ νέου το δελφίνι, να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε προγράμματα για την κάλυψη της προληπτικής ιατρικής και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές και τα ακριτικά νησιά. Παράλληλα αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της εποχής, θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης και συγχρόνως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον εθελοντισμό.

Πώς βλέπετε την κοινή συνύπαρξη Δωδεκανήσου και Κυκλάδων; Έχει μέλλον;
Πιστεύω ότι οι δύο νομοί πλέον μετά από τόσα χρόνια ουσιαστικής συνύπαρξης, πέρα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» έχουν βρει τις ισορροπίες τους. Η δημιουργία 14ης Περιφέρειας αν και αποτελεί ζητούμενο, εντούτοις είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα διάσπαση Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Ενδεχομένως το θέμα να ανοίξει ξανά, όταν το ευνοήσουν οι συνθήκες. Μέχρι τότε όμως η συνύπαρξης και η συνεργασία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τόπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...