Μπάζωμα και καταστροφή στα "Καβουράκια"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ KOΣΚΙΝΟΥ Τ.Θ. 123 - GR 85100 ΡΟΔΟΣ // Τηλ. 22410. 61842 www.ecorodos.gr e-mail: ecorodos1989@gmail.com -ΜΠΑΖΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΦΗ ΣΤΑ «ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ» - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19-4-18 -Μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας ο Σύλλογος διαπίστωσε εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλία « Καβουράκια» της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου.

Από τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε φαίνεται καθαρά ότι δεν πρόκειται για απλές εργασίες προετοιμασίας ή καθαριότητας της παραλίας αλλά εναπόθεσης υλικών, κυρίως βράχων, αλλοίωση του τοπίου και της μορφολογίας του, εναπόθεση υλικών στη θάλασσα (μπάζωμα), οικοδομικές εργασίες και εγκατάστασης υποδομών (ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης) με σκοπό προφανώς τη λειτουργία παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μια τουριστική περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα και προφανώς χωρίς τη σχετική αδειοδότηση.

Τον τελευταίο καιρό οι παράνομες επεμβάσεις στις παραλίες της Ρόδου έχουν ενταθεί με σκοπό την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης όπως καφετέριες, μπάρ, νυκτερινή διασκέδαση κ.α. κατά παράβαση της σχετικής Νομοθεσίας και τις προβλεπόμενες σχετικές άδειες όπως για Καντίνες κλπ.

Την παρούσα καταγγελία έχουμε υποβάλει στις αρμόδιες Υπηρεσίες οι οποίες και παρακαλούνται να επέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της παράνομης αυτής δραστηριότητας όπως είναι η κακοποίηση και η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ο έλεγχος της νομιμότητας της εκμετάλλευσης και δραστηριότητας στις παραλίες αφορά επίσης και όλες τις άλλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις παραλίες.

Με βάση την κείμενη Νομοθεσία οι παραλίες είναι κοινόχρηστοι χώροι και πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτες και ανοικτές για χρήση από όλους τους κατοίκους της Ρόδου.

ΤΟ ΔΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...