Μνημόσυνο Διογένη Φανουράκη και Απονομή Βραβείου Κοινωφελούς προσφοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μνημόσυνο Διογένη Φανουράκη και Απονομή Βραβείου Κοινωφελούς προσφοράς

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015, στη Χάλκη, το ετήσιο μνημόσυνο του λοχαγού Διογένη Φανουράκη.

Στο μνημείο του ήρωα του νησιού σε μια σεμνή τελετή με πλήθος κόσμου, κατέθεσε στεφάνι αντιπροσωπεία των μαθητών των σχολικών μονάδων της Χάλκης και έγινε τρισάγιο στην μνήμη του Διογένη. Η μαθήτρια Μαρία Κατσαρού, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, διάβασε το ιστορικό του Διογένη και τον τρόπο με τον οποίον σκοτώθηκε στη Χάλκη, για να μην θέσει σε κίνδυνο τη ζωή συμπατριωτών του.

To Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, που οραματίστηκε και έκανε πράξη ο αδελφός του, Σωκράτης Φανουράκης θέσπισε για πρώτη φορά φέτος και απένειμε για το 2015 το ‘’Βραβείο Κοινωφελούς Προσφοράς – Σωκράτης Φανουράκης’’ στην κα Ιωάννα Πατρού – Γαμπιεράκη, ως αναγνώριση της πολυετούς και ανιδιοτελούς προσφοράς των νοσηλευτικών της υπηρεσιών στη Χάλκη.

Η απονομή του βραβείου έγινε σε συνέχεια του μνημόσυνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» σε μια σεμνή τελετή με την παρουσία περιθαλπόμενων του Ιδρύματος μαθητών και πολλών άλλων κατοίκων του νησιού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...